У трьох харків’ян забрали землю поблизу стадіону «Динамо»

Вівторок, 13 грудня 2016, 15:31
Господарський суд області підтримав вимоги Харківської місцевої прокуратури №1
У трьох харків’ян забрали землю поблизу стадіону «Динамо»
Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, суд зобов’язав так зване ЖБК повернути ділянку у власність громади.
Як повідомили в прокуратурі області,  у 2013 році депутати Харківської міськради за відпрацьованою «кооперативною схемою» безоплатно передали у власність трьох харків’ян 0,09 га землі поблизу стадіону «Динамо».
«Жоден з трьох членів так званого ЖБК не перебував на квартирному обліку  і не потребував поліпшення житлових умов. Більше того, на час отримання землі у власність на цій ділянці знаходилася будівля, яку псевдоЖБК придбав у попереднього користувача землі на підставі цивільної угоди. Крім того, відсутнє рішення про надання дозволу на розробку проектів з землевідведення. І це лише підтверджує незаконність отримання землі  на  таких умовах», - повідомила К. Шевцова.
У зв’язку з цим у жовтні поточного року прокуратура звернулася до суду з вимогою поновити права територіальної громади на цю землю.
Раніше чиновники Русько-Лозівської сільської ради Дергачівського району Харківської області без попереднього розгляду питання на пленарних засіданнях сесії ради передали у приватну власність землі загальною вартістю понад 2 млн. грн. Прокуратура області забезпечила реальне виконання рішення Дергачівського районного суду області щодо визнання недійсними та скасування державних актів про право власності на земельні ділянки.
 
comments powered by HyperComments