Керівники трьох комунальних підприємств Харкова умисно ухились від сплати податків - ДФС

Четвер, 9 лютого 2017, 18:29
Не сплачено 2,4 млн. грн. і 1,3 млн. грн.
Керівники трьох комунальних підприємств Харкова умисно ухились від сплати податків - ДФС

 Працівники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції Харківщини вивели на чисту воду керівників трьох комунальних підприємств, які умисно ухилялися від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомляє начальник оперативного управління Головного управління ДФС у Харківській області Сергій Марєхін.

Співробітники податкової міліції встановили, що на території Харківської області посадові особи двох підприємств умисно ухилились від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування на загальну суму понад 2,4 млн. грн. Керівництво ж третього підприємства збагатилося на ухиленні від сплати податку з доходів фізичних осіб, недоплативши до бюджету понад 1,3 млн. грн.

«Відносно посадових осіб кожного підприємства працівники податкової міліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 212-1 Кримінального кодексу України, - розповідає Сергій Марєхін. – Сума відшкодованих збитків в рамках цих кримінальних проваджень складає вже близько 3,4 млн. грн.».

Крім цього, одному з директорів вже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а кримінальне провадження направлено до суду.

Робота за вказаними напрямками триває.

Нагадаємо, що харківські підприємці поскаржились на перевірки Гройсману. У зверненні до уряду вони просять не ухвалювати постанови, яка ускладнить бізнес.

comments powered by HyperComments