Справа селищного голови-хабарника передана до суду

Неділя, 14 травня 2017, 19:41
На Харківщині одному з селищних голів інкримінують шахрайство і підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі.
Справа селищного голови-хабарника передана до суду

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. 

Інцидент трапився у березні 2017 року: 57-річний голова селищної ради пообіцяв підприємцю посприяти в отриманні в оренду земельних ділянок під СТО та АЗС. Також він обіцяв допомогти вирішити питання про надання дозволу на розробку проектів землеустрою.  

Коли селищна рада затвердила необхідні рішення щодо цих земельних ділянок, посадовець видав підприємцю копію зовсім іншого рішення. Документ не відповідав вимогам чинного законодавства. Через це землевпорядники відмовили  бізнесмену в розробці проекту.

Підприємець був вимушений знову звернувся до селищного голови, який запропонував вирішити проблему за 1500 грн. Отримавши гроші, голова видав підприємцю правильні документи.

Прокуратура передала справу до суду. Селищному голові інкримінують шахрайство (ч.1 ст.190 КК України) і підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 4 ст. 27, ч.2  ст.15, ч. 3 ст. 369 КК України).

comments powered by HyperComments