У Холодногірському районі затримано бандитів/ Відео

Понеділок, 19 червня 2017, 13:50
Розбійники грабували мешканців не тільки в Харківській області, а в інших регіонах України
У Холодногірському районі затримано бандитів/ Відео

Бандою.головував рецидивіст з Донецька, - повідомляє «Справжня Варта»

Зловмисники причетні до скоєння особливо тяжких злочинів – озброєних розбійних нападів – не тільки в Харківській області, а в інших регіонах України.

Спецоперація щодо затримання зухвалих злодіїв була здійснена сьогодні вранці силами працівників Управління карного розшуку, Холодногорського відділу поліції та спецпризначенців харківського «КОРДУ» під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Розробка цієї групи тривала майже півроку. Вперше в поле зору оперативників УКР зловмисники потрапили на початку цього року. У Різдво троє із членів банди у масках зі зброєю вдерлися до помешкання одного із харків’ян, де він мешкав із родиною. На очах маленької 10-річної доньки злодії катували її батьків, принижували саму дитину, заволоділи усім цінним майном та зникли.

Як розповів т.в.о заступника начальника Управління карного розшуку підполковник поліції Олександр Глущенко, ватажком банди був відомий в кримінальному середовищі 42-річний уродженець Донецької області. У 1996 році зловмисник опинився за гратами за вбивство двох працівників міліції. Через 15 років бандит вийшов на свободу та знову почав займатися кримінальним промислом. Таким чином протягом кількох років він створив злочинну групу, учасники якої займалися розбоями. Сьогодні під час реалізації оперативних матеріалів усі зловмисники, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, були затримані. Під час обшуків їх помешкань правоохоронці вилучили два пістолети, один із глушником, ювелірні прикраси із золота, гроші, інші цінності.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Зловмисники також відпрацьовуються на причетність до скоєння аналогічних злочинів по всій країні. Слідство триває, - повідомили у ГУНП.

Як раніше писала «Справжня Варта», банда молодиків грабила по селах підприємців.

У грудні 2015 року двоє 24-річних мешканців с. Таранівка вчинили крадіжку, поєднану з проникненням у житло. Вночі молодики зайшли у двір та за допомогою лому відкрили двері у будинок. Звідти злодії викрали майже 300 доларів США та золоті вироби. У дворі зловмисники помітили автомобіль, вони розбили скло машини та забрали з салону відеореєстратор.

Також вони знайшли у будинку сейф з автоматом Калашнікова та набоями до нього, які забрали із собою. Загальна сума вкраденого склала майже 43,5 тис. грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments