Суд за вимогою прокуратури звільнив малолітню шахрайку

Четвер, 22 червня 2017, 11:32
На момент скоєння злочину дівчині було 15 років
Суд за вимогою прокуратури звільнив малолітню шахрайку

Тобто красти на дискотеках чужі айфони їй, як і дорослим,  не можна, але притягнули неповнолітню з Богодухова саме до кримінальної відповідальності незаконно, - повідомляє «Справжня Варта».

Рішенням місцевого суду від кримінальної відповідапьності малолітню злодійку звільнено, до неї судом будуть застосовані примусові заходи виховного характеру.

Обставини злочину були такими.

У  травні 2016 року дівчина на дискотеці попросила у товаришів мобільний щоб терміново зателефонувати. Однак потім разом з Айфоном зникла.

"На момент скоєння злочину дівчині було 15 років, тобто вона не досягла віку з якого можливе притягнення до кримінальної відповідальності. Проте, всупереч нормам чинного законодавства, у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство). У подальшому їй оголосили про підозру та передали справу на розгляд до Богодухівського районного суду області, де відносно неповнолітньої винесено незаконне судове рішення", - пояснив начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк.

Прокуратура області вжила низку невідкладних заходів щодо скасування незаконних процесуальних рішень, як органу досудового розслідування, так і суду.

Як раніше писала «Справжня Варта»,

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments