У Харкові затримали злочинну групу з міжнародними зв’язками (ФОТО)

Середа, 12 липня 2017, 13:03
До складу злочинної групи, що займалася квартирними крадіжками у Харкові та області, входили три особи.
У Харкові затримали злочинну групу з міжнародними зв’язками (ФОТО)

Цю інформацію оприлюднив в соцмережі Facebook глава облупавленія Нацполіціі Анатолій Дмитрієв, повідомляє Справжня Варта.

Співробітники карного розшуку затримали одного із злочинців під час спроби скоєння крадіжки з проникненням до квартири шляхом зламу секретів замків. 

В ході наружного огляду у нього вилучено професійне знаряддя для кваліфікованого зламу секретів замків.

Згодом по гарячих слідах були затримані і його подільники, у тому числі жінка. Вона займалася збором інформації щодо квартир заможних осіб та виставляла так звані «мітки», за якими можна було визначити наявність хазяїв вдома.

Під час обшуків у затриманих вилучено викрадені речі з квартир – речові доказі з більш ніж 40 епізодів злочинної діяльності групи квартирних крадіїв. Злочини зареєстровані на території майже всіх районів Харкова.

Окрім того, поліцейські вилучили у зловмисників наркотичні речовини та гранату РГД-5 із запалом.

В ході досудового розслідування встановлено, що організатором злочинного угруповання є 47-річний громадянин Грузії, що підтримує так званий «воровський рух». Другий член групи, віком 28 років, теж уродженець Грузії - кваліфікований квартирний крадій.

Жінка 82-го року народження займалася збутом викраденого майна через мережу Інтернет. Всі злочинці мешкали у Харкові та мають судимості за скоєння крадіжок.

Крім того встановлено, що дії зазначеної групи координувалися через громадян Грузії – 43-річного чоловіка та 52-річного “злодія в законі”, який зараз мешкає у Туреччині.

На теперішній час проводиться досудове розслідування за статтею «крадіжка» Кримінального кодексу України. Одного з членів групи вже заарештовано, відносно інших вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, в ніч на 12 липня у Харкові за скоєння квартирної крадіжки правоохоронці затримали рецидивіста

Більше кримінальних новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments