Влада Дніпропетровська проведе інспекцію містечок для переселенців

Вівторок, 16 червня 2015, 14:18
Для перевірки пунктів поселення біженців за дорученням губернатора Дніпропетровщини Валентина Резниченка створена спеціальна робоча комісія. Повідомляє сайт "Восточний дозор" з посиланням на сайт "056".
Влада Дніпропетровська проведе інспекцію містечок для переселенців

У її обов'язки входитиме вивчення умов проживання і аналіз проблемних питань, які хвилюють переселенців.

«Наш губернатор намагається максимально задіяти міжнародні і волонтерські організації для допомоги і роботи з біженцями Донбасу, а також вирішувати ці проблеми на державному рівні. Ми розпочинаємо нашу інспекцію з малих населених пунктів області», - повідомив Владислав Макаров, радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

Навіть за попередніми оцінками явно видно той факт, що гуманітарну допомогу в першу чергу необхідно сконцентрувати в маленьких містах і селищах.

«На жаль, склалася ситуація, при якій в одних населених пунктах знайти роботу і житло значно простіше. Наше завдання - надати усім переселенцям однакові умови, незважаючи на їх місце проживання», - додав Макаров.

«Раніше нам здебільшого допомагали гуманітарними вантажами. Сьогодні ж ми виходимо на новий рівень - ремонт і надання постійного житла для біженців зі сходу України. У цьому нам допомагає багато міжнародних організацій», - сказав радник голови ОДА Віталій Литвин.

Усього в Дніпропетровській області зведено п'ять модульних городків. За кошти, виділені ЄС, обласне керівництво відправило 127 дітей і учасників АТО на відпочинок в Хорватію.

У той же час Запорізьке модульне містечко для переселенців заселене лише на 50.

comments powered by HyperComments