Суд у справі Корбана: в залі сталася колотнеча (Оновлюється)

Ярослав Волков  |  Середа, 4 листопада 2015, 17:33
У будівлі Печерського районного суду Києва, де розглядалася скарга на затримання адвокатів глави партії «УКРОП» Геннадія Корбана, сталася бійка за участю прокурора і народних депутатів, присутніх в залі суду.
Суд у справі Корбана: в залі сталася колотнеча (Оновлюється)

Нардепи Лозовий і Філатов повідомляє, що прокурор Галинченко вдарив по голові «Титанового Джексона», - героя війни Євгена Терехова. Причому в місці, де встановлена пластина після поранення.

Прокурор звинувачення Олександр Галинченко заявив, що його ударив нардеп Володимир Парасюк.

Прокурора вдарили, коли той намагався вийти із зали засідань після завершення суду.

До цього в суд прийшли співробітники «Титану», щоб відтіснити депутатів, які блокували прокурора. Серед них були Ігор Луценко і Володимир Парасюк.

Прокуророві вдалося вибігти з суду.

Парасюк і Лозовий вимагали його заарештувати.

Також прибічники Геннадія Корбана закликають прокурора показати смс-повідомлення, стверджуючи, що той в листуванні зажадав вручити підозру Корбану.

Адвокат Корбана, Мірошниченко, заявив наступне:

- На наших очах скоюється злочин. Учора мого підзахисного другий раз незаконно затримали. Зараз пройшло вже 24 години, прокурор, який явно, перевищує свої повноваження, дав незаконне розпорядження повідомити нашому підозрюваного про підозру. Ми просимо суд розглянути цей факт і виділити півгодини для доставки нашого підзахисного в залу судового засідання.

За словами захисника, прокурор намагається виправити злочини прокуратури і відправив Смс-повідомлення своїм колегам: «Передайте підозру Корбану негайно». Журналісти сфотографували його.

Після оголошення постанови нардеп Парасюк перешкоджав вийти із зали судді Світлані Бабенко, почалися потасовки, прибула міліція. Таким чином прокурор був заблокований в залі суду.

Присутні на засіданні почали колотнечу, за викликом прибули співробітники правоохоронних органів.

Засідання перенесли.

Нагадаємо, лідера партії «УКРОП» Геннадія Корбана затримали 31 жовтня в Дніпропетровську. Силові структури звинуватили його в створенні злочинної організації, привласненні грошових коштів і інших правопорушеннях.

2 листопада почався судовий процес над Корбаном, проте лідерові «Укропу» стало погано, і його направили на медичне обстеження.

Ранком 3 листопада він був доставлений з лікарні до будівлі суду, звідки був відвезений невідомими у невизначеному напрямі. Пізніше силовики пояснили цю подію тим, що Корбан був затриманий повторно, вже по іншій кримінальній справі.

 

 

comments powered by HyperComments