«Ніч еротичної поезії»: вірші луганчанки Олени Заславської відзначили брати Капранови

Понеділок, 9 квітня 2012, 13:58
«Ніч еротичної поезії» відбулась 6 квітня в рамках VII Київського весняного книжкового ярмарку «Медвін – 2012». Україномовні вірші луганської поетеси Олени Заславської відзначив Віталій Капранов – учасник відомого творчого дуету письменників та видавців братів Капранових.
«Ніч еротичної поезії»: вірші луганчанки Олени Заславської відзначили брати Капранови

Конкурс еротичної поезії організував онлайн-ресурс «Друг читача» та видавництво братів Капранових «Зелений пес». З  55 учасників кастингу за результатами голосування в Facebook до фіналу потрапили 17. Саме вони виступили 6 квітня в столиці.

«Це був концерт, де глядачі могли вживу послухати поетів, за яких віддавали свої голоси в Інтернеті. Публіка сприймала дуже добре, тепло. Я трохи хвилювалась, тому що свої україномовні вірші я дуже давно не читала. Одним слухачам більше сподобалась російська поезія, а іншим – українська. Але видавці віддали перевагу останній», - розповіла Олена Заславська.

За її словами, ймовірно, вірші всіх поетів, які виступали на вечорі, увійдуть до збірки «Ніч еротичної поезії».

У найближчих планах поетеси – участь в конкурсі відео поезії «Зебра» в Берліні.

Олена Заславська – учасниця луганського літературного угруповання «СТАН», арт-спільноти, яка об’єднує   письменників, філософів, художників, журналістів, педагогів та громадських активістів для подолання культурної кризи і розвитку сучасного мистецтва в Україні.

«СТАН» відомий яскравими виступами на міжнародній сцені: Ярослав Мінкін вчинив «літературне захоплення» Європейського парламенту, разом з Оленою Заславською переміг в літературному слем-турнірі в Ризі.

За сприяння «СТАНа» Луганськ відвідували Сергій Жадан, Любко Дереш, Юрій Андрухович.

comments powered by HyperComments