Студенти з Донецьку створили проекти унікального реабілітаційного центру та супервелодрому

Четвер, 24 жовтня 2013, 22:11
Донецькі студенти везуть на конкурс до Одеси мегапроекти: від унікального реабілітаційного центру для сліпоглухонімих дітей до супервелодрома та сміттєпереробного заводу. Про це розповів Микола Шолух, професор Донбаської національної академії будівництва і архітектури (ДонНАБА).
Студенти з Донецьку створили проекти унікального реабілітаційного центру та супервелодрому

«Ми веземо роботи наших студентів на XXII Міжнародний огляд-конкурс дипломних робіт архітектурних і художніх шкіл України, - каже Микола Шолух. - Всього від наших хлопців буде представлено 26 проектів. На мій погляд, реалізація цих проектів просто необхідна для Донбасу». Як розповів професор Шолух, одна з робіт передбачає будівництво в Макіївці велодрому для спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, а ідею велодрому втілила в кресленнях студентка ДонНАБА Ольга Демидова.

«Крім того, ми покажемо в Одесі роботу Альони Трофімової Центр екстремальних видів спорту в селищі Зуївка, - продовжує Микола Шолух. - Є цікава тема Діни Бак «Дитячий оздоровчий центр з елементами дельфінотерапії в Донецьку». Крім того, є  проект Юлії Гончар «Сміттєпереробний завод з функцією енерговиробництва», дуже важливий для Донбасу

А ось студентка Марія Катук представить в Одесі проект обласного реабілітаційного центру для сліпоглухонімих дітей. «У світі поки є лише один такий центр у Москві», - каже Микола Шолух. Кілька робіт присвячені прийомам архітектурно-планувальної організації сучасних будівель в умовах історично сформованої забудови міста, причому прийоми будівництва розглянуті на прикладі Макіївки.

 

comments powered by HyperComments