Не плач, не псуйся, не бери: громадські організації Донбасу принципово не братимуть бюджетних грошей

Понеділок, 18 листопада 2013, 11:05
Громадські організації Донецької області відмовились від коштів місцевого бюджету. Коаліція ГО (за теперішньою офіційною термінологією вони називаються "інститути громадянського суспільства") жорстко розкритикувала програму сприяння розвитку громадянського суспільства, схвалену Донецькою обласною радою.
Не плач, не псуйся, не бери: громадські організації Донбасу принципово не братимуть бюджетних грошей

Обласна організація ВГО "Комітет Виборців України", ГО "Центр аналізу та розвитку громадських комунікацій "ДІАЛОГ", ДМГО "Альянс", ДМГО "Агенція розвитку місцевого самоврядування", ГО "Донецький Меморіал", ВГО "Асоціація підтримки прогресивних реформ", ДОГО "Донецький інститут соціальних досліджень та політичного аналізу", які є членами Коаліції інститутів громадянського суспільства Донеччини, заявляють, що проект обласної цільової програми зі сприяння розвитку громадянського суспільства  розроблявся у закритому режимі, без повноцінного залучення громадськості регіону, із порушеннями стандартів публічності та чинних нормативно-правових актів.  

"Немає жодних гарантій, що одіозні підходи розробника програми до співпраці із громадськими організаціями не будуть відтворені на етапі її практичної реалізації, - заявила Коаліція. - У програмі викривлені пріоритети та завдання Стратегії розвитку громадянського суспільства, затвердженої у 2012 р. Президентом України.  Існують великі ризики неефективного використання бюджетних коштів на заходи, які не стосуються створення умов для розвитку громадянського  суспільства. Ми  оголошуємо про свої наміри проводити постійний моніторинг реалізації обласної цільової програми зі сприяння розвитку громадянського суспільства в Донецькій області.  Основний акцент моніторингу - ефективність використання бюджетних коштів".

Громадські організації ДОО ВГО "Комітет Виборців України", ГО "Центр аналізу та розвитку громадських комунікацій "ДІАЛОГ", ДМГО "Альянс", ДМГО "Агенція розвитку місцевого самоврядування", ГО "Донецький Меморіал", ВГО "Асоціація підтримки прогресивних реформ", ДОГО "Донецький інститут соціальних досліджень та політичного аналізу" публічно відмовились від участі в названій обласній програми, у жодній формі не претендуватимуть на бюджетну підтримку  в межах цієї програми. У той же час, вони вимагають від обласної державної адміністрації забезпечення умов для повноцінного незалежного контролю за процедурами конкурсного відбору проектів ГО та включення представників Коаліції до складу конкурсної комісії.

comments powered by HyperComments