Українця з судна «Arctic Sunrise» сьогодні відпустили на волю під заставу

Четвер, 21 листопада 2013, 17:15
21 листопада суд у Петербурзі випустив під заставу кока судна "Arctic Sunrise" громадянина України Руслана Якушева. Про це повідомили представники власника судна - міжнародної екологічної організації "Greenpeace" в офіційному мікроблозі організації в Twitter.
Українця з судна «Arctic Sunrise» сьогодні відпустили на волю під заставу

Ця  інформація підтверджена також у Міністерстві закордонних справ України. Зокрема, директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс повідомив: "Сьогодні Руслана Якушева суд відпустив під заставу в 2 мільйони рублів".

За словами дипломата, українця відпустять відразу ж після внесення застави [ - насправді, через зволікання слідчих і судових органів Росії, людей після такого рішення звільняють за кілька днів].

Нагадаємо,  що всі 30 людей - громадяни понад  десятка різних держав, які перебували на борту  затриманого російською владою судна, понад два місяці вже відсиділи за гратами в Мурманську. 

Наприкінці жовтня Руслану Якушеву, як і всім іншим  морякам і пасажирам  "Arctic Sunrise", пред'явили звинувачення, крім піратства, ще у хуліганстві.  В  Маріуполі  на Руслана  чекає дружина, яка протягом усього часу  арешту чоловіка відмовлялась  від  контактів з пресою.

comments powered by HyperComments