Дозвілля військових урізноманітниться завдяки польовому автоклубу-друкарні (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 7 квітня 2015, 09:41
Тепер українські військові мають нагоду влаштовувати концерти, кінопокази, переглядати телевізійні програми та друкувати власну продукцію. Нещодавно в експлуатацію був пущений новий польовий автоклуб-друкарня.
Дозвілля військових урізноманітниться завдяки польовому автоклубу-друкарні (фото)

Завдяки цьому автомобілю, оснащеному спеціальною технікою, військові можуть урізноманітнити своє дозвілля, наприклад, влаштувавши концерт, кінопоказ чи просто переглядаючи телевізійні програми. «Автомобіль призначений для морально-психологічного забезпечення військовослужбовців, в основному в військово-польових умовах, – розповів Начальник центру культури Національної Гвардії Михайло Прядка, – на даний момент про нього в зоні АТО відгукуються позитивно. Він працює як від мережі, так і від акумулятора та генератора. Його головна перевага полягає в тому, що він енергонезалежний. Якщо у нас немає стабільної напруги 220 В, то ми можемо, наприклад, працювати десь в полі».

Автомобіль обладнаний міні-типографією. Завдяки ній військові мають змогу друкувати власну газету «Східний рубіж». Також вони впускають календарі з фотографіями бійців. До речі, є чимало охочих позувати для календаря. Як заявив Михайло Прядка, завдання придбати автомобіль було дано Головним управлінням Нацгвардії. Куплений він був за державний кошт. Солдати, судячи з всього, даним ноу-хау задоволені. Але як було зазначено, гроші на нього були витрачені чималі.

На даний момент автомобіль розташовується на блокпості біля гори Карачун. В Слов’янську він буде знаходитися як мінімум два місяці рівно до особливого розпорядження. «Ми його отримали нещодавно, – продовжив Прядка, – буквально два тижні тому з Києва пригнали. Працював на виписці 26 березня, коли сюди приїздив Президент. Він вже чотири дні знаходиться тут. Сьогодні, наприклад, ми проводили заняття по озброєнню. Також був у нагоді. Викладач не на пальцях нам пояснював, а показував відеоролики, озброєння, плакати». 

comments powered by HyperComments