Редактор луганської газети «XXI століття» «виявив» Держдеп США в місцевих ВИШах

Четвер, 9 липня 2015, 19:00
Відомий луганський видавець і редактор Юрій Юров дав інтерв'ю журналістці «Комсомольської правди», в якому звинуватив Державний департамент США в читанні лекцій студентам луганських ВИШів у той час, коли обласний центр контролювала українська влада.
Редактор луганської газети «XXI століття» Юрій Юров

За його словами, практично усі діячі культури у війну залишилися в Луганську, тоді як 80% журналістів облишило місто.

- Це можна пояснити тим, що молоді українські журналісти виросли на західних грантах... -  заявив Юрій Павлович. - Співробітники Держдепу США читали лекції на журфаку...

Ця фраза Юрія Юрова обурила педагогів, які працювали з ним на кафедрі журналістики Луганського Національного університету ім. Тараса Шевченка.

Досить дивно чути подібні фрази саме від Юрія Павловича, - вважає випускниця кафедри журналістики Факультету української філології ЛНУ, викладач Ірина Алєксєєнко. - Річ у тому, що він сам читав лекції нашим студентам ще 3-4 роки тому. Правда, довго на викладацькій роботі не затримався: у педагогів зарплати були 1400-2000 грн в місяць, а Юров за один випуск своєї газети заробляв у рази більше (а часу витрачав менше). Тому йому це швидко набридло, і він повністю перемкнувся на видавництво газети і рекламно-інформаційні послуги.

За словами Ірини Леонідівни, Юров, як ніхто інший, знає, хто читав у Луганську лекції майбутнім журналістам, і свідомо дезінформує читачів «Комсомолки». Співробітників Держдепу навряд чи запрошували вести навіть спеціальні лекції, не кажучи вже про регулярні, за навчальною програмою. Якби такий прецедент хоч раз виник у той час, про це обов'язково протрубили б місцеві «проянуковицькі» ЗМІ, особливо в 2012-2013 роки, коли проводилися різні «антифашистські форуми».

А якщо Юров називає «журфаком» не ту кафедру, на якій працював сам, а кафедру журналістики у ВНУ ім. Володимира Даля, то там варіант «Держдепу» був ще менш вірогідний, - вважає Ірина Алєксєєнко. - Керівники ВИШів- члени Партії регіонів з багаторічним стажем, депутати, - який там Держдеп, та з них би Єфремов з Голенком три шкури б спустили!

На думку педагога, Юрій Юров, підтримавши «ЛНР», сам собі перекрив дорогу в Україну, і тепер вимушений давати такі ганебні і відверто неправдиві інтерв'ю російським виданням.

Нагадаємо, луганська газета «XXI століття», редактором якої є Юрій Юров, спонсується пропутінським політиком Владиславом Кривобоковим, відомим за пропагандистськими роликами «Україна-2015» (про те, як «ополчення» з боями заходить в Київ) і «Вірю, Володимиру Володимировичу!».

Під час бойових дій в Луганську газета «XXI століття» повністю підтримала сепаратистів. Хоча незадовго до цього, коли 10 червня 2014 року ЛНРівці зібрали журналістів у будівлі ОДА і наказали освітлювати їх діяльність тільки позитивно, Юрій Юров заявив: «Це цензура! Якщо ми закриємо ЗМІ, ви отримаєте міжнародний скандал».

comments powered by HyperComments