У «ЛНР» не змогли знайти грошей на повноцінні вибори

Ярослав Волков  |  Понеділок, 21 вересня 2015, 12:32
Ставленик російської влади в окупованому Луганську Ігор Плотницький поскаржився, що на проведення місцевих виборів в псевдореспубліці елементарно бракує коштів.
У «ЛНР» не змогли знайти грошей на повноцінні вибори

Про це він повідомив 21 вересня підконтрольним ЗМІ.

Враховуючи той факт, що потреби Республіки, що піддалася нападу з боку каральних військ України, дуже високі, і у нас маса проблем, які вимагають негайних фінансових вкладень, ми зможемо виділити кошти тільки на вибори глав територій, - заявив Плотницький.

При цьому «глава» офіційно оголосив дату проведення  «недовиборів» - 1 листопада 2015 року. І пообіцяв провести їх інші етапи пізніші, «коли для цього будуть сформовані необхідні умови, як політичні, так і фінансові».

Підкреслимо, що ці «вибори» в невизнаній квазіреспубліці пройдуть не за українським законодавством, порушуючи Мінські угоди. Згідно з домовленостями в Мінську, вибори в «окремих районах Луганської і Донецької областей» повинні пройти тільки після відновлення контролю над межею українськими силовиками і виведення НВФ з окупованих територій України.

Нагадаємо, після відмови ОБСЄ спостерігати за виборами в «ЛНР» і «ДНР» Ігор Плотницький не придумав нічого оригінальнішого, ніж запросити на свої «вибори» американського сенатора Маккейна, жартівливо назвавши того «демократом з демократів». Сенатор прогнозовано відхилив запрошення, назвавши луганську псевдореспубліку «уявною країною».

До речі, озброєні захоплення будівель в Луганську, «віджимання» майна і переслідування проукраїнських активістів почалися більш ніж за місяць до початку АТО і «референдуму» про незалежність «Луганську народну республіку».

comments powered by HyperComments