Питання коаліції та Конституції на Шустер LIVE

Понеділок, 1 лютого 2016, 11:02
29 січня в прямому ефірі Шустер LIVE на каналі Савіка Шустер 3S.tv лідери партій, політики та громадські діячі обговорили порядок змін до Конституції України та ситуацію з парламентською більшістю.
Питання коаліції та Конституції на Шустер LIVE

Після того, як податкова нарахувала Студії Савіка Шустера порушень на 13 318  779,05 грн, на автора і ведучого Шустер LIVE автоматично було відкрито кримінальну справу. Савік Шустер та команда з цим рішенням фіскальної служби не згодні, тому на першому ж допиті у слідчому управлінні фінансових розслідувань Шустер наголосив на конституційному праві на захист і адвоката. Про це журналіст розповів в прямому ефірі.

Олег Тягнибок, лідер партії ВО «Свобода», у розмові про зовнішню політику Росії, озвучив свою мрію:

- Моя мрія, що коли-небудь я включу на телевізорі 3S.tv, почнеться програма Савіка Шустера і пан Савік скаже таку чудову новину: «Шановне товариство, останні новини: на тій великій території, яка до того називалася Російська Федерація, створено 35-40 маленьких держав». І ми, українці, повинні пришвидшити той процес.

Соня Кошкіна, шеф-редактор інтернет-видання Lb.ua, в прямому ефірі Шустер LIVE пояснила зміну зовнішньої політики Росії:

- Російська Федерація робить все, щоб влітку цього року з них було знято санкції, хоча б частково. Адже якщо цього не трапиться і ціна на нафту не вирівняється, економіку Росії очікує не просто стагнація, а крах.

Віктор Чумак, народний депутат («Блок Петра Порошенка»), також висловив свою думку щодо політики Росії та президента Володимира Путіна зокрема:

- Путін як політик народився з величезною родовою травмою. Вона в тому, що будучи офіцером КДБ, ідеологічно накаченим радянською школою, він отримав Росію без серйозних територій, які були у СРСР. Ідея «Руського миру» - це його ідея-фікс. Це було видно з його перших слів. На сьогоднішній день ми маємо мавпу з гранатою, але ця граната ядерна.

Андрій Колодюк, засновник Divan.tv та голова Української Асоціації міжнародних інвесторів, наголосив на важливості розвитку IT-сектора в Україні:

- Минулого тижня я спілкувався з президентом Естонії. Він їздить по всьому світу і розповідає одне: «Програмісти нашої країни створили Skype, тож приїздіть до нас, щоб створювати такі ж компанії». А у нас в Україні минулого року було 30 обшуків IT-компаній, які конкурують на світовому ринку. Виходить, що ми ведемо мову про минуле, відношення з Росією, а на наших очах створюється сьогодення України у світі, де знають не Шевченка і Кличка, а найсильніших у світі програмістів. Вони - це нова Україна, а наша влада викидає цих людей.

Дмитро Сторожук, народний депутат («Народний фронт»), висловив позицію своєї партії щодо зміни Конституції у частині про децентралізацію:

- Ми повинні дати відповідь на питання: «А що ми робимо з децентралізацією?» Знову розповідаємо громаді України, що півтора року ми над ним працювали: гарні, погані – і кажемо: «Ні, починаємо все з початку. Система не працює: там десь хтось помилився. Давайте все знову на два роки перенесемо». Ну тоді ми знову зраджуємо ідею виборців: те, з чим ми йшли і що обіцяли. Ми всі. Ми повинні забезпечити децентралізацію, яку чекають усі!     

Марина Ставнійчук, член Венеціанської комісії від України (2009-2013), сказала свою думку щодо процесу зміни Конституції:

- У конституційному процесі ми вже досягаємо дна нелегітимності. Абсолютно очевидно, що парламент не досягає консенсусу, бо, Президент, у якого проєвропейська конституційна більшість, мав би шукати усі можливості працювати на парламентській площадці. І не було б того, що ми маємо сьогодні. Тому у нас, з одного боку, сам конституційний процес в умовах війни втратив легітимність, а з іншого, ми чітко розуміємо, що якщо так піде далі, ми втратимо свою державність. Тому що стратегії ні зовнішньої, ні внутрішньої політики у цієї влади немає. Це ж нам усім очевидно. Тому от якраз установчі збори у цей серйозний і критичний момент можуть бути тим інструментом, який дасть можливість зберегти нашу державність, відчути людям, що вони причетні в якості співавторів основного суспільного договору; що Конституція – це їхнє спільне діло, а не дань Парламенту, Президента чи навіть Бога.

Єгор Соболєв, народний депутат («Об’єднання «Самопоміч»), виказав свою думку щодо зміни Конституції: 

- Люди, громадяни, мають відчувати себе державою і погодитися з новим устроєм. Його потрібно обговорювати стільки років, скільки треба для того, щоб кожен зрозумів, що спрацює і як потрібно організувати державу. Зараз, коли проти перших поправок Президента виступає 65% людей. Проти других, які стосуються судів, опитувань ще немає, бо, чесно кажучи, навіть Парламент ще не розібрався. Це вже є страшно.

 

 

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Ток-шоу Шустер LIVE виходить в ефір щоп'ятниці о 20:30 на телеканалі 3S.tv

Шустер LIVE. Будні в ефірі з понеділка по четвер о 20:30 (повтор о 9:00 ранку)

Всі новини Шустер LIVE у спільнотах програми та телеканалу 3S.tv у Facebook:

www.facebook.com/shusterlive

www.facebook.com/savikshusterstudio

 

comments powered by HyperComments