«В України - історична місія: розвалити Російську імперію» - Левко Лук'яненко

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 11:54
Політики не розуміють або не хочуть розуміти, що доля тепер поклала на Україну завдання розвалить Російську імперію.
«В України - історична місія: розвалити Російську імперію» - Левко Лук'яненко

Про це під час установчого з'їзду партії Андрія Білецького "Національний Корпус" в Києві заявив український дисидент і політик, співзасновник Української Гельсінської Групи Левко Лук'яненко.

"У 1992 році вулиці біля Верховної Ради були наповнені десятками тисяч людей, ми опиралися на них і тиснули на більшість у ВР, ухвалювали ті постанови і закони, які були потрібні. Значна частина вважала, що вона досягнула своєї  мети – Україна стала незалежною державою.... Не розуміли тоді, що реформування економіки, продовження будівництва незалежної України – це надзвичайно тяжка справа. 25 років Україна незалежна, а чи багато ми досягнули?... Ми бачимо, що за 25 років у нас немає українського інформаційно-національного простору… Радіо продовжує маніпулювати московською ідеологією… тому перед вами стоять величезні завдання. Проблема мови така ж важлива, як проблема відстоювати нашу територію на Сході… Зброя тоді міцна, коли вона у руках патріота...  Я впевнений у тому, що ви є передовий загін боротьби за свободу і незалежність нації. Бажаю вам сміливості і завзяття, і хай з кожного з вас випромінюється та велика сила історичної правди, на якій стояв і стоїть український націоналізм. Ми маємо будувати державу української нації", - звернувся він до присутніх.

За його словами, в Україні кожен росіянин має бути українським націоналістом.

"Так саме і в Московії, хай кожен українець буде московським націоналістом. Бо свобода – то є можливість поїхати в ту країну, яка ближче до серця. Отже, ми раді, що частина москалів переходять на нашу сторону, допомагають воювати проти московської імперії, але наші політики не розуміють або не хочуть розуміти, що доля тепер поклала на Україну завдання розвалить Російську імперію. Якщо 1991 ми зробили перший крок у дезінтеграції з Російською Федерацією, з-під влади Кремля вийшли 14 республік, то тепер на українську долю покладено завдання розвалити цю імперію, і цей період поступово відбувається, приходить розуміння світом цієї проблеми… Будьмо гідні і будьмо достойні того великого завдання, яке стоїть перед українською нацією", - додав Левко Лук'яненко.

Нагадаємо, як раніше розповідав "Вартi" Олег Ширяєв, коріння партії "Національний Корпус" - у «визвольних процесах» початку і середини ХХ століття, в яких брали участь Степан Бандера, Роман Шухевич, Ярослав Стецько.

comments powered by HyperComments