Світлична: Ми даємо гарантії чесному бізнесу і створюємо безпечні умови для роботи на території нашого регіону

Середа, 16 серпня 2017, 12:02
Одним з найбільш перспективних напрямків співпраці між Харківською областю та Ізраїлем є сфера IT-технологій.
Світлична: Ми даємо гарантії чесному бізнесу і створюємо безпечні умови для роботи на території нашого регіону

Таку думку так думку було висвітлено у ході зустрічі губернатора області Юлії Світличної з головою Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Зєевом Елькіним, повідомляє Справжня Варта.

Говорячи про потенціал регіону, Юлія Світлична відзначила зростання показників економічного розвитку області, відновлення промислових підприємств, вихід їх на нові ринки збуту.

«Ми працюємо безпосередньо з посольствами та представництвами, організуємо міжнародний економічний форум, запрошуємо в регіон міжнародних партнерів і внутрішніх інвесторів, щоб показати можливості Харківської області та дати представникам бізнесу можливість встановити контакти. Зі свого боку ми даємо гарантії чесному бізнесу і створюємо безпечні та комфортні умови для роботи на території нашого регіону», - розповіла Юлія Світлична.

Одним з найбільш перспективних напрямків співпраці між Харківською областю та Ізраїлем, на думку учасників зустрічі, є сфера IT-технологій.

Голова Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністр екології Держави Ізраїль, Міністр у справах Єрусалима Зєев Елькін зазначив, що невеликі ізраїльські IT-компанії вже традиційно звертаються за допомогою до харківських колег. Сьогодні також середні та великі компанії переносять частину своїх потужностей в Україну та, зокрема, у Харків - IT-столицю країни.

Юлія Світлична підкреслила, що харківські виші випускають висококваліфікованих фахівців не тільки в IT-сфері.

«У нас серйозна наукова база, висока якість освітніх послуг. Наші виші об'єдналися в консорціум, у тому числі для того, щоб брати участь у міжнародних освітніх проектах, - зазначила голова ХОДА. - Для цього їм потрібна кооперація з колегами з інших країн. Ми готові запропонувати нашу базу ізраїльським вишам, оскільки знаємо, що розвитку освіти у вашій країні приділяється велика увага».

Також Юлія Світлична і Зєев Елькін обговорили можливості співпраці в аграрній сфері. Зєев Елькін запропонував делегації Харківської області відвідати Ізраїль, щоб на місці ознайомитися з технологіями, які, можливо, допоможуть збільшити показники сільського господарства нашої області.

«Я вважаю, що ефективна співпраця між країнами має базуватися на регіонах. Вона не повинна залишатися на рівні столиць, - підкреслив Зєев Елькін. - Сьогодні, коли Україна стала частиною європейських проектів, українсько-ізраїльське співробітництво може інтенсифікуватися. І Харківський регіон для нас особливо важливий. Ми бачимо економічне зростання попри те, що перед областю стоять непрості виклики і завдання. Радий, що керівництву області вдається розвивати її і рухатися вперед».

comments powered by HyperComments