Харків'яни здобули ще дві медалі на Паралімпіаді-2016

Вівторок, 13 вересня 2016, 16:14
12 вересня у Ріо харківські спортсмени здобули дві нагороди в плаванні: срібним призером став Максим Кріпак, а бронзову медаль завоювала Марина Піддубна.
Харків'яни здобули ще дві медалі на Паралімпіаді-2016

До двох золотих та однієї срібної нагороди, здобутих раніше, Максим Крипак додав «срібло» в плаванні на дистанції 100м батерфляєм в класі S10. Першим на цій дистанції фінішував ще один українець Денис Дубров з Дніпропетровської області, який встановив новий світовий рекорд 54.71 сек. Від нього харківський плавець відстав лише 0.19 сек. Третім фінішував бразилець Андре Бразіл – 56.50 сек.

Також в цій день рахунок своїм медалям відкрила Марина Піддубна, яка з результатом 31.23 сек. фінішувала третьою на дистанції 50 м вільним стилем в класі S11. Такий же результат показала і спортсменка з Нідерландів. В підсумку обидві отримали бронзові нагороди. «Срібло» на цій дистанції виборола Мая Рейчард зі Швеції - 30,76 сек., а чемпіонкою зі світовим рекордом стала китаянка Лю Гуджи - 30,73 сек.

Загалом в п’ятий день змагань українські паралімпійці здобули 4 золоті, 6 срібних та 2 бронзові нагороди. Паралімпійськими чемпіонами, окрім Дениса Дуброва, також стали легкоатлет з Миколаївської області Ігор Цвєтов й львівські фехтувальники на візках Антон Дацко та Андрій Демчук, які вибороли, відповідно, золоті медалі в фехтуванні на шаблях в класі В і А.

13 вересня за параолімпійські медалі в шпазі посперечаються жінки, в тому числі - і харків’янка Євгенія Бреус, повідомляють у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.

Таким чином, «екватор» Паралімпіади українські спортсмени перетнули, маючи в активі 22 золоті, 19 срібних і 20 бронзових нагород та посідаючи третє місце в медальному заліку. Попереду - збірна Великобританії, на рахунку якої вже 28 золотих, 16 срібних та 19 бронзових нагород, а також вже майже недосяжна ні для кого збірна Китаю, яка за п’ять днів здобула 50 золотих, 40 срібних, 28 бронзових медалей.

comments powered by HyperComments