Кубок України: сенсаційні результати матчів 1/16 фіналу

Яша Томський  |  Четвер, 22 вересня 2016, 00:59
Відбулися дев'ять з десяти матчів 1/16 фіналу Кубка України.
Кубок України: сенсаційні результати матчів 1/16 фіналу

Матчами 1/16 фіналу стартувала основна частина Кубка України з футболу. За результатами дня «Зірка» з Кропивницького і одеський «Чорноморець» (а обидві команди грають у «вишці»)  полишили Кубок України, програвши: «Полтаві» та «Нафтовику» відповідно.

Зате матч між командами Прем’єр-ліги «Волинь» – «Олімпік» вивів у 1/8 фіналу клуб із Луцька.

У цьому сезоні всі стадії складаються з одного матчу. У боротьбу за трофей вступили шість гірших, станом на старт сезону, клубів Прем'єр-ліги. Найтитулованіший з учасників цього етапу – одеський «Чорноморець», дворазовий володар Кубка (1992, 1994). Південну Пальміру представляє і абсолютний дебютант турніру «Перлина» (з третього дивізіону), яка лише цього літа отримала професійний статус. Вона приймала «Карпати» на стадіоні «Спартак», який, разом з усією Одесою, грунтовно підтопило. Були сумніви, проте, матч розпочався за розкладом, о 16:00 і завершився в 0:0.

Таким чином, «Карпати», «Сталь» і «Волинь» пройшли далі, а «Чорноморець», «Зірка» і «Олімпік» вибули з турніру.

Другий рік поспіль у Кубку України беруть участь всього 45 команд, і за цим показником Україна явно поступається не тільки провідним футбольним державам Європи і «хворим на футбол» країнам, на кшталт Туреччини чи Шотландії, але навіть Естонії. Втім, нинішнє керівництво ФФУ чітко розуміє, що розширювати географії і представництво учасників Кубка треба, і знає як – за рахунок аматорських команд. Інша справа, що все й одразу не робиться. Треба почекати.

Принаймні, до п’ятниці, 23 вересня, коли о 12:00 розпочнеться жеребкування 1/8 фіналу Кубка України з футболу сезону-2016/2017. На цій стадії в боротьбу за трофей вступають шість кращих клубів за підсумками минулого сезону: «Динамо», «Шахтар», «Дніпро», «Зоря», «Ворскла», «Олександрія».

Результати матчів 1/16 фіналу Кубка України

«Полтава» (1Л) – «Зірка» (УПЛ) 1:0

«Мир» (2Л) – «Верес» (1Л) 1:2

«Нива» Вінниця (2Л) – «Миколаїв» (1Л) 0:2

«Десна» (1Л) – «Арсенал» Київ (1Л) 1:0

«Перлина» (2Л) – «Карпати» (УПЛ) 0:0 (4:5 по пенальті)

«Нафтовик-Укрнафта» (1Л) –  «Чорноморець «(УПЛ) 2:0»

«Дніпро» Черкаси (1Л) – «Сталь» (УПЛ) 1:3»

«Іллічівець» (1Л) – «Тернопіль» (1Л) 2:0

«Волинь» (УПЛ) – «Олімпік» (УПЛ) – 2:1

Матч «Реал Фарма» (2Л) – «Оболонь-Бровар» (1Л) відбудеться 22 вересня.

comments powered by HyperComments