Харків’янам цього місяця обіцяють чимало цікавих та видовищних заходів

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 травня 2017, 10:01
У травні відбудеться низка як спортивних, так і культурних заходів
Харків’янам цього місяця обіцяють чимало цікавих та видовищних заходів

За словами Олексій Чубарова, директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту, у травні мешканців міста очікує низка цікавих та видовищних заходів як культурної, так і спортивної тематики. Вже 6 травня у місті стартує фестиваль бальних танців «Харківський вальс». Захід проходитиме парку Горького, з 18.00 по 21.30.

«Це єдиний фестиваль в Україні з бальних танців, – розповів він, – збираються кращі танцівники Харкова, розігрують між собою звання абсолютних чемпіонів міста в стандартній та латиноамериканській програмі. Глядачів очікує масовий флешмоб. Тому можна не тільки подивитися, а ще й взяти участь, навчитися базовим рухам вальсу. І, звичайно, отримати естетичну насолоду від найкращих танцюристів не тільки Харкова, не тільки України, а й від тих, що здобували перемоги на міжнародних змаганнях. Дійсно, буде на що подивитися».

Також з травня по вересень в межах Фестивалю вуличних культур відбудиться низка заходів , розрахованих на молодіжну аудиторію. Присвячені вони, власне, нетрадиційним видам спорту та вуличній культурі.

«Там пройдуть майстер-класи, де будуть представлені всі види вуличних культур, – зазначив Єгор Матюхін, організатор Фестивалю вуличних культур, – ми будемо розповідати, показувати та знайомити харків’ян з вуличною культурою. Таких майстер-класів у нас буде шістнадцять. 27 травня відбудеться найбільший фестиваль вуличної культури на Східній Україні. Один з «топових» фестивалів в нашій країні. На ньому буде представлено більше десяти видів вуличних культур, таких як паркур, воркаут, брейкданс, скейбордин …».

Захід відбудеться на площі поблизу оперного театру. Крім того, там буде наданий майданчик для графіті, а відвідувачі можуть подивитися на різні арт-об’єкти, скуштувати вуличної їжі, поглянути на змагання та показові виступи спортсменів.

Не обійдеться і без суто спортивних заходів. Так 12 травня у Палаці спорту «Локомотив» відбудеться фінал шкільних спортивних ліг у оновленому форматі. 14 травня стартує захід «Women run», під час якого відбудеться забіг на 10 кілометрів по проспекту Науки. «Ми бачимо тенденцію, що кількість людей, які бігають, збільшується, – розповів Олексій Чубаров, – і прямий цьому доказ – це проведення марафону, що буквально на днях зібрав 10 тисяч учасників. Ми хочемо влаштувати забіг виключно для дівчат, жінок».

Найбільш масовий спортивний захід – Велодень – відбудеться 20 травня. В його межах учасники яскравою колоною проїдуться центральними вулицями міста. Захід зазвичай користується популярністю в мешканців Харкова. Організатори розраховують на 15 тисяч учасників.

comments powered by HyperComments