Gmail обзаведеться підтримкою сторонніх додатків

Субота, 11 березня 2017, 03:19
Google оголосила про намір додати в Gmail підтримку сторонніх додатків, які можуть бути інтегровані безпосередньо у поштовий сервіс.
Gmail обзаведеться підтримкою сторонніх додатків

Наразі існує безліч варіантів додавання в Gmail різноманітної функціональності, але варіянти ці здебільшого представляють собою звичайні браузерні розширення.

Завдяки нововведенню, яке компанія анонсувала в рамках конференції Cloud Next в Сан-Франциско, користувачі отримають можливість встановлювати такі доповнення з магазину G Suite Marketplace. У ньому ж  можна знайти розширення для інших інструментів компанії підвищення продуктивності роботи, наприклад, для Google Docs і Google Sheets.

Доповнення для Gmail стануть доступні пізніше – цього року.

Після інсталяції будь-якого доповнення їм можна користуватися у веб-версії Gmail і мобільних додатках сервісу. Проте, Google ніяк не згадала про Inbox – свого другого, більш просунутого поштового клієнта.

Розробнику досить буде написати додаток одного разу, аби потім їм можна було користуватися на будь-який з платформ. Над тестуванням функції Google працювала з компаніями Intuit, Salesforce і ProsperWorks, але за бажанням будь-який розробник може випробувати нововведення, оформивши передплату на превью-програму.

Доповнення для Gmail спрямовані в першу чергу на бізнес-користувачів, проте встановлювати їх зможуть і ті, у кого не оплачена підписка на G Suite. Розробники зможуть визначати, будуть їх розширення доступні всім користувачам або тільки передплатникам пакету додатків.

comments powered by HyperComments