В Україні буде презентований звіт щодо грубих порушень прав людини на Донбасі

П'ятниця, 11 березня 2016, 17:03
У Бердянську та Маріуполі пройдуть презентації звіту «Ті, що пережили пекло», де зібранні свідчення жертв щодо їх незаконного ув’язнення на Донбасі
В Україні буде презентований звіт щодо грубих порушень прав людини на Донбасі

Презентація звіту «Ті, що пережили пекло: Свідчення жертв про місця незаконних ув’язнень на Донбасі» відбудеться п’ятницю 11 березня о 18:00 у першому антикафе Бердянська «Час є» (вул. Карла Маркса, 51) та у Маріуполі – в суботу 12 березня о11:00 у будинку культури «Молодіжний» (вул. Харлампієвська, 17/25).

Звіт – це підсумок моніторингового дослідження фактів серйозних порушень прав людини, пов’язаних із незаконним позбавленням свободи в зоні збройного конфлікту на сході України. Видання описує реальний стан подій на Донбасі та є звітом піврічної роботи Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі».

У звіті представлені реальні цифри та факти, що засвідчують наявність грубих та систематичних порушень прав людини щодо осіб, які незаконно були поміщені до місць позбавлення свободи, які перебували в нелюдських умовах та піддавалися жорстокому поводженню чи катуванню. Також автори звіту пропонують комплекс заходів, спрямованих на припинення порушень, привернення уваги міжнародної громадськості та притягнення до відповідальності осіб, винних у вказаних порушеннях.

Презентація звіту відбувається в межах проекту «Посилення інституційного розвитку Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» через зміцнення внутрішніх та зовнішніх комунікацій». Захід проводиться завдяки фінансовій підтримці посольства Великої Британії в Україні в межах реалізації проекту «Українська миротворча школа».

comments powered by HyperComments