Штаб АТО: Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка (відео)

Субота, 9 квітня 2016, 11:49
У зоні антитерористичної операції продовжуються бойові дії. За попередню добу супротивник 73 рази відкривав вогонь по українських позиціях.
Штаб АТО: Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка (відео)

«Епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Тут проти українських воїнів противник завдав 9 вогневих ударів з мінометів калібру 120мм та 82мм. Всього підрозділи, які обороняють це місто були обстріляні 25 разів», — повідомляє речник АТО Віктор Шубець. В напрямку Зайцевого, Новгородського, Невельського та Пісків  бойовики відкривали з мінометів, які заборонені Мінськими домовленостями. В районах Опитного, Широкіного та Майорська стріляли з кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Мар’їнки діють снайпери, а в районі Павлопіля — самохідні артилерійські установки.

«За вказаний період сили АТО змушені були 18 разів відкривати вогонь у відповідь», — каже Віктор Шубець.

За повідомленням прес-служби пограничників, минулої доби на лінії розмежування пасажиро-транспортний потік найбільш активним був в контрольних пунктах «Зайцеве» та «Новотроїцьке». Всього лінію зіткнення переткнули 21736 осіб і 2425 транспортних засобів.

«Сьогодні зранку для перетину лінії розмежування через КПВВ «Зайцеве» на в’їзд з неконтрольованої території слідувало 200 автівок, а у зворотному напрямку 130. У «Мар`їнці» на в’їзд прямувало 200 автівок, а на виїзд знаходилося 120 транспортних засобів. Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прямувало по 30 авто на виїзд та в`їзд.  В контрольному пункті «Гнутове» в обидва напрямки було по 15 автівок», — повідомляє прес-служба.

 

comments powered by HyperComments