«Батько польської шокової терапії» представлятиме Порошенко в уряді

Понеділок, 25 квітня 2016, 11:27
Президент бачить «вогонь і віру в Україну» в очах Лєшека Бальцеровича і очікує ефективних результатів його роботи щодо впровадження реформ, спрямованих на імплементацію Угоди про асоціацію та наближення України до критеріїв членства в Євросоюзі.
«Батько польської шокової терапії» представлятиме Порошенко в уряді

Те саме стосується роботи Івана Міклоша.

«Лєшек Бальцерович та Іван Міклош були батьками глибинних економічних перетворень, які вивели Польщу і Словаччину на абсолютно новий рівень, адаптований до входження до Європейського Союзу. Я бачу в очах і пана Лєшика, і пана Івана вогонь і віру в Україну», — цитує Петра Порошенка його прес-служба.

Президент зазначив, що обидва фахівці мають його «довіру і завдання», а також «відповідний апарат і команду задля реалізації поставлених завдань». Зокрема, під кермуванням Лєшека Бальцеровича та Івана Міклоша працює спеціально створена Група стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

«Левову частину у цій групі стратегічних радників складатимуть українці. І їх думка, їх голос будуть почуті, а їм самим буде надана можливість реалізовувати свій потенціал. Причому, це будуть не лише представники громадянського суспільства, а це будуть і реформатори з позицією заступників міністра, які будуть мати можливість безпосереднім діалогом розробляти цю позицію. Це була моя пропозиція і я був дуже задоволений, що вона була одразу сприйнята і реалізована», — сказав Петро Порошенко.

Указом голови держави його радника і співголову Групи стратегічних радників з підтримки реформ призначено представником Президента у Кабінеті міністрів. Відповідно документу, працювати експерт буде за згодою.

Нагадаємо, Лєшек Бальцерович відвідував Харків у 2015 році. Тоді поділився досвідом реанімування держави у кризовий період зі студентами та фахівцями економіки, а також став почесним професором університету міського господарства. Також у Харкові було презентовано український переклад книги Бальцеровича «800 днів: коротка історія великих змін».

Екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош виступив 7 квітня на Третьому міжнародному бізнес-форумі «Україна 2016: виклики та можливості». Він відвідав Харків вперше. Під час доповіді розповів про необхідні Україні реформи.

 

comments powered by HyperComments