З телеефіру приберуть комедії та розважальні шоу

П'ятниця, 29 квітня 2016, 13:42
Держкомтелерадіо нагадало загальнонаціональним та регіональним мовникам про спеціальне наповнення ефіру у День пам’яті і примирення, 8 травня.
З телеефіру приберуть комедії та розважальні шоу

«У цей день телерадіоорганізації зобов’язані припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач, розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення (червоний мак) або палаючу свічку, а о 12:00 оголосити хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома», — йдеться в повідомлені на Урядовому порталі.

ЗМІ також рекомендують висвітлювати заходи із відзначення Дня пам’яті і примирення та 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відбудуться 8 і 9 травня.

З 2014 року Україна відмовилася від радянського формату святкування Дня перемоги. «Відтепер увага суспільства акцентується на вшануванні пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства. Радянський культ війни, важливим інструментом якого був День перемоги, переведено в традицію пам’яті про солдат, які загинули за свою батьківщину, нагадування суспільству про внесок України у перемогу над нацизмом та наголосу на тому, що війна – це лихо, яке руйнує долі звичайних людей, економіку і культуру країн», — нагадує Держкомтелерадіо.

Символом пам’яті жертв війни є червоний мак, графічне зображення якого є своєрідною алюзією: з одного боку, воно уособлює квітку маку, з другого – кривавий слід від кулі.

.

Водночас у повідомленні наголошують на обов’язковому дотриманні норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та неприпустимості використання на екранах і в друкованих ЗМІ «комуністичної символіки під виглядом «прапора Перемоги», а також георгіївських стрічок».

comments powered by HyperComments