У Харкові з’явиться центр для школярів з Криму

Понеділок, 30 травня 2016, 17:04
Кримчани, які не мають українських атестатів про середню освіту, зможуть здати шкільні та вступні іспити у десяти вишах України.
У Харкові з’явиться центр для школярів з Криму

«Цього року почнуть роботу освітні центри, які будуть називатися «Крим-Україна», — цитують міністра освіти й науки Лілію Гриневич Українські Новини. Вона зазначила, що центри створять у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Харкові й Херсоні. Там для випускників із Криму буде проводитися державна підсумкова атестація (випускні іспити) з української мови й історії України. Також вони зможуть подати «освітню декларацію» — заяву з переліком предметів, які вивчали у школі.

Гриневич уточнила, що якщо такі випускники мають позитивну оцінку з деяких предметів, наприклад математики, то в український атестат їм може бути поставлено позначку про те, що вони атестовані з цього предмету, хоч і без конкретної оцінки. Однак з української мови й історії України необхідно буде здавати іспити.

Міністр додала, що випускники шкіл Криму протягом року навчання в українському виші можуть здати всі необхідні предмети та отримати український атестат про здобуття середньої освіти.

Як повідомляли Українські Новини, для абітурієнтів з Криму в липні проведуть окрему сесію ЗНО. За результатами основної сесії 23 тис. випускників (9%) не здали тести з української мови, 15% — з математики.

comments powered by HyperComments