Луганський агроуніверситет набирає студентів із зони АТО

Четвер, 7 липня 2016, 09:42
На базі ЛНАУ у Харкові можна скласти іспити та ЗНО, отримати атестат і можливість вступу в український виш.
Луганський агроуніверситет набирає студентів із зони АТО

Про особливості вступу в 2016 році під час прес-конференції розповіли представники ЛНАУ, пише портал «Накипело».

«Міністерство освіти і науки України створило унікальний революційний документ, який дозволяє абітурієнтам з окупованих територій і з територій лінії розмежування вступати до вузів України, переміщених вузів, або тих, що залишилися працювати на території Луганської та Донецької областей, за певним механізмом», — розповіла керівник освітнього центру «Донбас-Україна» Лариса Васюренка.

Для цих цілей на базі ЛНАУ створений центр «Донбас-Україна» (як і у ще 18 населених пунктах України). Вони забезпечують спрощений механізм надходження для випускників з окупованих територій, де не гарантовано якісну освіту. Навіть не маючи українського атестату або результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), абітурієнти можуть звертатися в освітній центр для їх отримання. Після цього вони зможуть вступити тільки в той вуз, при якому функціонує центр.

«Для нас це вже третя вступна кампанія, — заявила відповідальна секретар приймальної комісії Ганна Поповиченко. — З кожним роком вона стає все більш масштабною, що говорить про довіру до університету. Крім того, в цьому році дана категорія абітурієнтів може розраховувати на велику кількість пільг під час вступу».

comments powered by HyperComments