Порошенко та Меркель домовилися активізувати зусилля в роботі над «мінськими угодами»

П'ятниця, 9 вересня 2016, 23:04
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель.
Порошенко та Меркель домовилися активізувати зусилля в роботі над «мінськими угодами»

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися активізувати дипломатичні зусилля в рамках тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі (Україна – Організація з безпеки і співробітництва в Європі – Росія) і «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) з метою виконання безпекової частини досягнутих у Мінську домовленостей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

«Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Сторони домовилися активізувати дипломатичні зусилля в рамках тристоронньої контактної групи і «нормандського формату» з метою виконання безпекової частини «мінських домовленостей», – сказано в повідомленні.

В розмові за дорученням Президента Франції Франсуа Олланда також взяв участь його дипломатичний радник.

Порошенко в ході розмови висловив стурбованість у зв'язку з провокаціями з боку російських бойовиків, зокрема, застосуванням важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня.

Президент також подякував німецькій і французькій стороні за принципову позицію щодо здійснення санкційного тиску на Росію до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, Порошенко і Меркель наголосили на важливості звільнення всіх заручників, у тому числі тих, які незаконно утримуються на території Росії.

comments powered by HyperComments