Українцям спрощують виплату проблемних вкладів

Середа, 15 лютого 2017, 11:02
Найближчим часом депозити можна буде отримати в будь-якому банку
Українцям спрощують виплату проблемних вкладів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) змінює схему виплат проблемних коштів громадян з банків-банкрутів.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Досі для виплат ФГВФО обирав од трьох до п’яти банків-агентів, які займалися цим процесом. Найближчим часом депозити можна буде отримати в будь-якому банку. Фонд уже підписав перші угоди з банками, що займатимуться цими виплатами.

Вкладники неодноразово скаржились на черги в банках-агентах, особливо при виплатах коштів із великих збанкрутілих банків. Крім того, в деяких населених пунктах не завжди є відділення агентів, і люди повинні були їздити за своїми грошима в інші міста. Незабаром усе це, якщо вірити запевненням Фонду гарантування вкладів, має відійти в історію.

Також деякі банки відмовлялися виплачувати вкладникам гроші готівкою, посилаючись на її відсутність у касі. Замість цього вони примушували громадян покласти кошти на рахунки. Тепер у вкладників буде більше альтернатив для отримання цих грошей.

Відомо, що з початку 2014 року в Україні збанкрутувало 89 банків. Їхнім 1,5 мільйонам вкладників ФГВФО повернув депозити на суми до 200 тисяч гривень загалом на 81 мільярд гривень.

Зараз під загрозою банкрутства перебуває ще близько 50 банків, які мають нестачу капіталу. До липня вони мають збільшити капітали до 200 мільйонів гривень, як вимагає Національний банк України (НБУ), або будуть закриті.

Раніше повідомлялось, що Національний банк України пообіцяв перезавантажити банківську сферу у 2017 році.

comments powered by HyperComments