В Україні "неякісні" студенти-медики

Четвер, 23 лютого 2017, 14:12
З цим погодилися в Міністерстві охорони здоров`я
В Україні "неякісні" студенти-медики

Всупереч значним видаткам на підготовку медичних кадрів - а мова йде про майже 650 млн грн лише за 2016 рік, - якість навчання студентів на сьогодні залишається на низькому рівні.

Так вважають у Міністерстві охорони здоров`я.

За даними МОЗу, протягом 2015 – І півріччя 2016 років із різних причин (академічна неуспішність, невиконання навчального плану, власне бажання студентів тощо) з медичних вишів відрахували 450 осіб, що вчились на держзамовленні. Це означає, що на їхнє навчання держава неекономно використала майже 19 млн грн.

Також щорічно 3–5% студентів-медиків не йдуть працювати за фахом.

Чиновники звертають увагу, що вартість навчання українського студента-медика сьановить максимум 1000 доларів на рік, тоді як, скажімо, у США ця цифра доходить до 90 тисяч.

"На фоні цього наші видатки на одного студента виглядають заниженими та апріорі означають неможливість якісно готувати майбутніх лікарів", - зазначили у Міністерстві.

Серед планів з покращення ситуації - встановлення жорстких критеріїв для абітурієнтів зокрема, підвищення прохідного балу), обмеження кількості контрактників (не більше за обсяг держзамовлення), контроль за зарахуванням студентів-іноземців та обгрунтована кількість державного замовлення.

Раніше повідомлялося, що Раду молодих вчених при Харківській облдержадміністрації очолила медик Наталія Куфтеріна.

comments powered by HyperComments