Волинь, Куп`янськ, фейковий наказ про розгін блокади: технології "блокіраторів"

Михайло Кириленко  |  Вівторок, 14 березня 2017, 14:27
Організатори блокади вирішили "не вигадувати колесо" й роблять усе можливе, щоб штучно дублювати ситуацію з минулого, підштовхуючи владу до силового розгону акції
Волинь, Куп`янськ, фейковий наказ про розгін блокади: технології "блокіраторів"

Моя думка щодо "блокади" на підставі аналізу дій і поведінки "активістів":

1. "Блокадники" висувають умови, які або не можна виконати, або важко виконати.

2. Пункт перший ускладнюється тим, що чітко виражених умов немає. Є якийсь хаотичний потік вимог, які змінюються відразу після того, як ризикують бути виконаними.

3. Усі меседжі "блокадників" зводяться не до конструктивних пропозицій, а до критики влади. Отже, їх головна мета полягає саме в розхитуванні політичної ситуації, а не реальна блокада.

4. Якби "активісти" хотіли реально боротися з контрабандою, то почали б із Західних областей, де тієї контрабанди у десятки й навіть сотні разів більше.

5. "Блокіраторам" потрібен піар, а не реальна блокада. Проведення їх "акції" на непідконтрольних територіях було б більш результативним, але там можна "схопити" кулю, і там немає відеокамер ЗМІ.

6. Організатори блокади вирішили «не вигадувати колесо" й роблять усе можливе, щоб штучно дублювати ситуацію з минулого, підштовхуючи владу до силового розгону акції. Мабуть вони розраховують на можливість звинуватити центр в антинародній політиці і те, що це розширить спектр їх дій.

Ситуація з Волинською ОДА, коли "активісти" увірвались у будівлю з вимогою відпустити затриманих "побратимів" - явне тому підтвердження. Чи захоплення органу влади, де знаходиться величезна кількість печаток і документів, якось допоможе?

Ще одне підтвердження сценарію полягає в поширенні фейкової заяви про наказ розігнати "блокаду". Коли активісти побачили, що влада не реагує належним чином, то самі вирішили підкинути дров у вогонь і створили постанову про розгін самих себе, природно - від імені влади. Жодного сенсу у постанові немає, що й було спростовано керівництвом Нацполіціі, але резонансу досягли. Для тих, хто своєю головною метою ставить розгойдування політичної ситуації та самопіар - відмінний результат.

Насьогодні дії "блокадників" більше шкодять, ніж дають користь. Через них економіка України опинилася під загрозою чергового удару, а обстановка в регіоні ще більше загострюється і може призвести до дуже негативних наслідків.

Ситуація зі спробою "залізти" у Харківську область є не просто підтвердженням сьомого пункту, а й апогеєм антидержавних дій. Адже всім відомо, що ця область входила до списку тих, де планувалося реалізувати сценарій, який реалізовали у Донецькій і Луганській областях. Лише завдяки професіоналізму і злагодженості дій керівництва області вдалося зупинити насування війни.

Тому у мене немає сумнівів у тому, що ті, хто розгойдують ситуацію в регіоні, - або ідіоти, які не розуміють, що коять, або (не) люди, які прекрасно розуміють, що їх дії призведуть до дестабілізації ситуації і, можливо, тим самим відкриють двері війні.

Я впевнений, що представники політичного сектору, журналісти, громадські працівники та небайдужі громадяни вироблять єдину позицію щодо подій, щоб запобігти катастрофі.

Автор - медіаекперт, громадський діяч (м.Київ) Михайло Кириленко

Раніше повідомлялось, що так званий "штаб блокади" закликав формувати у Харкові "великі конвої".

comments powered by HyperComments