Мінздрав обіцяє сільському чи дільничому лікарю з медсестрою зарплату на рівні 25 919 грн на місяць на двох

Середа, 12 квітня 2017, 12:31
Такі дані містяться у розрахунках дохіду лікарів первинки, які представили у Міністерстві охорони здоров'я України
Мінздрав обіцяє сільському чи дільничому лікарю з медсестрою зарплату на рівні 25 919 грн на місяць на двох

За цими розрахунками, при поточному мінімальному фінансуванні первинної медичної допомоги, медична практика, що обслуговує 2000 пацієнтів (лікар, медсестра), буде отримувати середній дохід в обсязі 35 000 грн. на місяць.

Обрахунки необхідних витрат, пов’язаних з виконанням галузевих вимог на рівні первинної медичної допомоги свідчать, що максимальна сума, яку має витратити такий суб’єкт на діагностичні тести, витратні матеріали та амортизацію оснащення, становитиме 9 081 грн на місяць. Таким чином, обсяг коштів для оплати заробітної плати та інших поточних видатків становитиме, в середньому, 25 919 грн на місяць.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харкові пройшло обговорення реформування первинної медицини і ролі об'єднаних громад в медреформі

У семінарі-діалозі взяли участь голова ХОДА Юлія Світлична, заступник Міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, генеральний Консул Федеративної Республіки Німеччини Вольфганг Моссінгер, представники Харківської експертної групи з підтримки медреформи, глави районів Харківської та інших областей України.

Також  у Чугуєві запустили пілотний проект з автономізації центру первинної медико-санітарної допомоги. Згідно з рішенням районної ради місцевий ЦПМСД відтепер стане автономним некомерційним комунальним підприємством.

 

 

comments powered by HyperComments