В Україні буде створений іноземний легіон

Юлія Гуш  |  Четвер, 1 червня 2017, 14:33
Він буде організований на основі 25 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь»
В Україні буде створений іноземний легіон

За задумом командування, створення іноземного легіону має допомогти більш якісно підібрати особовий склад та залучати професіоналів, які вже мають бойовий досвід в різних країнах світу. В якості прикладу був взятий французький іноземний легіон, який виконує військові задачі і в самій крані, і за її межами, - повідомляє «Справжня Варта».

«На даний момент розробляється програма підготовки згідно стандартам НАТО, – розповів Сергій Федосенко, заступник командира 25 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь», – по ній свого часу проходила підготовку грузинська армія, яку тренували американські військові. Це «Програма військ НАТО», якщо перекладати з англійської. Рівень підготовки у них є, інструкторами вони можуть працювати, якісно підготувати особовий склад. Ми це перевірили. Навіть в бойових діях».

Для цієї мети в батальйоні вже є навчені інструктори, які будуть тренувати особовий склад. До іноземного легіону заплановано взяти 150 чоловік. При чому, потрапити туди зможе не кожен охочий – для цього необхідно буде пройти відповідний конкурс. За словами Федосенка, це дасть можливість якісно обирати особовий склад. «Легіон – це підрозділ Збройних сил, – розповів Зураб Чіхелідзе, старший солдат, командир грузинського легіону, – він буде виконувати ті задачі, які ставить перед ним командування – комбат, командир бригади…».

Сергій Федосенко зазначив, що українська армія з 2014 року частково просунулась вперед, у неї з’явилися нові види техніки та обладнання. Але для того, щоб з ними працювати, потрібні спеціалісти відповідного рівня.

«У нас прогрес не стоїть на місці, – розповів він, – наприклад, в інтернеті зринає тема щодо закупівлі нових видів радіостанцій. Але для того, щоб на них працювати, потрібні люди, в яких є певний досвід та рівень підготовки. Так ми розраховуємо набрати людей, яких можемо навчити воювати та діяти по-новому. Не так як це робилося в Радянському союзі. Чи як це починалось в 2014 році, коли проблеми з управлінням підрозділами, коли були проблеми з їх взаємодією. Ми хочемо створити якісно новий підрозділ, який зможе діяти на різних умовах, взаємодіяти з іншими підрозділами, виконувати як звичайні задачі, спеціальні».

Як раніше писала «Справжня Варта», батальон «Харків» евакуював лікарню, підпалену бойовиками в Красногорівці.

Під безперервним обстрілом з боку бойовиків НЗФ так званої ДНР поліцейські Харкова почали евакуацію персоналу лікарні та місцевих мешканців з палаючого приміщення лікарні. А також взяли під охорону важливі об’єкти інфраструктури міста.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments