Українці Австралії - проти порушення людських та національних прав українців в Україні та Росії

Репортаж Марічки Галабурди-Чигрин  |  Понеділок, 21 лютого 2011, 14:08
19 лютого 2011 в Канберрі українці Австралії та Нової Зеландії протестували проти порушення людських та національних прав українців в Україні та у Росії. Акція була організована упрaвою Союзу Укрaїнcьких Оргaнізaцій Авcтрaлії ( CУОA)
Українці Австралії - проти порушення людських та національних прав українців в Україні та Росії

Зібрання почалося з панахиди за загиблих під час Голодомору 1932-1933 рр. та запаленням міжнародної Свічки Моління біля пам’ятника жертвам Голодомору. 

Біля пам’ятника співав бандурист Юрій Гладун з Нової Зеландії.

Потім учасники перейшли до Посольства України у Канберрі, де демонстрували солідарність з громадянами України та протестували проти антиконституційної діяльності Януковича та його адміністрації. 

 Були промови, виконували пісні з альбому стрілецьких і повстанських пісень. Посол України прийняв делегацію громадських представників. Меморандум, в якому висловлені вимоги української спільноти в Австралії, було передано послу з проханням переслати до адміністрації Президента. 

 Далі був протест перед посольством Російської Федерації в Австралії, де увага була звернена на порушення людських та національних прав українців в Російській Федерації під адміністрацією Мєдвєдєва-Путіна.



 

comments powered by HyperComments