Обама заявив про нову стратегію видобутку енергоресурсів на шельфі США

Неділя, 4 квітня 2010, 14:29
Адміністрація президента США Барака Обами в середу оголосила про нову стратегію з розробки нафтових і газових родовищ на морському шельфі Сполучених Штатів, повідомило видання The Wall Street Journal. Йдеться про розширення видобутку енергоресурсів на східному узбережжі США, у східній частині Мексиканської затоки, а також біля північного узбережжя Аляски.
Обама заявив про нову стратегію видобутку енергоресурсів на шельфі США

За словами Б.Обами, ця стратегія є частиною всеосяжної енергетичної програми. Президент США також закликав конгресменів до співробітництва по розвитку цієї стратегії з метою затвердження комплексного законодавства щодо енергетики та клімату.

«Я знаю, що ми можемо об’єднатися, аби прийняти комплексний закон з клімату та енергетики, що сприятиме розвитку нових секторів промисловості та появі мільйонів нових робочих місць,
захисту нашої планети, а також допоможе нам стати більш незалежними в сфері енергетики», — заявив Б.Обама в середу, виступаючи на базі ВПС США в Меріленді, повідомляє агентство «Інтерфакс».

Республіканська партія скептично поставилася до пропозиції президента, відповівши йому іронічним гаслом Drill, baby, drill («Свердли, дитинко, свердли». — ІФ.), з яким у 2008 році під час передвиборної кампанії виступив у Меріленді один із нинішніх лідерів республіканців Майкл Стіл.

Водночас адміністрація Б.Обами закликає помірних республіканців підтримати пропозицію щодо розробки родовищ.

За словами президента, Білий дім має намір розпочати розробку великого родовища в східній частині Мексиканської затоки, а також розгляне питання про розробку шельфів на півдні та в центральній частині узбережжя Атлантики. Крім того, президент заявив, що влада США сприятиме розробці родовищ, які розташовані біля північного шельфу Аляски, наприклад у Чукотському морі.

The Wall Street Journal зазначає, що Б.Обама має одержати дозвіл сенату для того, щоб розпочати розробку родовищ у східній частині Мексиканської затоки. Ще кілька місяців піде на те, щоб визначити обсяги запасів нафти поблизу берегів Атлантики.

 


 

comments powered by HyperComments