Під час акції протесту поліція вбила шестеро людей, є поранені

Середа, 1 вересня 2010, 17:22
Поліція Мозамбіку жорстоко розігнала мітинг в столиці. Коли закінчилися гумові кулі, почали стріляти справжніми. Шестеро людей загинули, серед них - двоє дітей
Під час акції протесту поліція вбила шестеро людей, є поранені

У столиці Мозамбіку місті Мапуту в ході зіткнень сил правопорядку з місцевими жителями, що протестують проти підвищення цін на продовольство і пальне, загинули двоє дітей.

Кілька тисяч протестувальників, які вийшли на вулиці Мапуту, закидали поліцейських камінням, палили автомобільні покришки і розграбували декілька магазинів.

У відповідь поліція, яка оголосила акцію протесту незаконною, застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ і гумові кулі.

"У деяких районах поліція використовувала справжні кулі, тому що скінчилися гумові. Велика кількість людей отримали поранення. У передмісті (міста Мапуту) Мафалала убито двоє дітей. Заворушення поширюються по всьому місту", - сказав представник поліції Арнальдо Чефо.

Приватний телеканал S-TV передав, що жертвами сутичок стали шість людей.

У минулому році ціни на буханець хліба в одній з найбідніших африканських країн виросли на 25% - з чотирьох до п'яти метикалів (з 0,11 до 0,13 доларів США). Також подорожчало пальне, вода, цемент і деякі інші товари першої необхідності.

Нагадаємо, що в сусідній країні Танзанія теж не все добре. Там навпаки міліція не вживає жодних заходів, проти великого угруповання, яке займається продажею людських частин тіла, або відвару з них. 

 

comments powered by HyperComments