Тепер ще більше українців зможуть поїхати на заробітки до Польщі

Середа, 1 вересня 2010, 18:19
Польща спростила механізм працевлаштування для українців, які не мають протермінованих боргів на Батьківщині
Тепер ще більше українців зможуть поїхати на заробітки до Польщі

Міністерство праці та соціальної політики Польщі розробило постанову, в якій пропонується зробити постійним спрощений порядок прийняття на роботу громадян східноєвропейських країн, введений як експеримент цього року.

Згідно з постановою, польський роботодавець, який бажає найняти, наприклад, громадянина України або Білорусі, повинен лише повідомити про це в місцеве бюро праці, надавши докази відсутності у іноземця прострочених боргів і претензій з боку правоохоронних органів на батьківщині.

Після цього іноземець має право працювати в країні півроку. Польська влада задоволена результатами експерименту, пише «Коммерсант-Украина». 

За даними міністерства, у 2008 році польські компанії прийняли на роботу 156 тис. громадян країн Східної Європи, у 2009 році – 189 тис. Українці становлять 90% від усієї кількості працівників. Як правило, вони зайняті в сільському господарстві та будівництві.

Крім того, уряд Польщі має намір спростити порядок повторного прийому на роботу тим же роботодавцем. «Це поліпшить наш доступ до дешевої робочої сили. Ми зможемо працювати ефективніше», – прокоментував ці ініціативи польському виданню Gazeta Prawna генеральний директор будівельної компанії Fundacjа Wszechnicа Budowlanа Збігнєв Бахман.

Такий факт зовсім не є випадковим, оскільки багато поляків працює у західній частині Європи. А до України розпочався наплив робочої сили з Африки.  

 

comments powered by HyperComments