Зірка світової гімнастики вболіває за українських олімпійців, тому що Майдан - це свобода

Неділя, 9 лютого 2014, 12:36
Семиразова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Вера Чаславська ( Věra Čáslavská ) з Чехії бажає успіху всім українцям на Майданах і вболіває саме за наших спортсменів
Зірка світової гімнастики вболіває за українських олімпійців, тому що  Майдан - це свобода

Вера Чаславська у 1968 році, героїня Олімпіади в Мехіко та "Празької весни"

З нагоди відкриття Олімпіади в Сочі вона заявила: «В хвилини урочистого відкриття сочинської Олімпіади в Києві та інших українських містах триває боротьба за свободу и честь всього українського народу. Тому я більше бажаю успіху саме українським спортсменам. Їх чесна боротьба і перемога будуть одночасно перемогою тих, хто в ці дні, прагнучи до свободи, стоїть на промерзлих вулицях Києва і знають, що в своїй справедливій боротьбі проти тоталітарного режиму не можуть відступити. Для мене кожний з цих безіменних людей є олімпійцем. Я бажаю від щирого серця, щоби їх боротьба була успішною» - завершила  своє звернення Вера Чаславська.

Вера Чаславська запам’яталась всьому світу саме своїми тріумфальними перемогами на Олімпіаді в Мехіко 1968 році. На знак протесту проти радянського вторгнення в Чехословаччину вона  на п'єдесталі вручення медалей принципово відвернулась під час виконання гімну Радянського Союзу.

В 1968 році вона була оголошена кращою спортсменкою світу. Чаславська й до сьогодні є найбільш успішною гімнасткою  в історії спорту  (за кількістю медалей з нею впевнено може порівнятись лише радянська гімнастка  1950-1960-х років Лариса Латиніна, уродженка України).
 

Фото: The Avengers

comments powered by HyperComments