Бутусов: ввести цензуру на висловлювання про владу не вийде

Понеділок, 2 березня 2015, 13:35
Обмежити законодавчо нападки на владу в Україні не вдасться, сказав у коментарі "ГОРДОН" журналіст Юрій Бутусов.
Бутусов: ввести цензуру на висловлювання про владу не вийде
"У Верховній Раді 450 депутатів, у кожного в голові свої таргани. Ну, зареєстрував нардеп з фракції" Народний фронт "Костянтин Матейченко дурість, але він відкличе цей законопроект. Ввести цензуру, а тим більше законодавчо обмежити нападки на владу, - в Україні подібні ініціативи безперспективні ", - повідомив він.
 
За словами Бутусова, законопроект про кримінальну відповідальність за критику влади не пройде навіть слухань у комітетах ВР.
 
"На жаль, в уряд часто проходять люди зі своїм окремим поданням про життя, які не розуміють, що таке законотворчість. Щоб серйозно обговорювати законопроект" Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави) ", він повинен бути не просто зареєстрований (це може зробити будь-який депутат в рамках приватної ініціативи), але пройти слухання в комітетах. До комітетів законопроект не дійшов і не дійде, так що нема про що навіть говорити ", - заявив Бутусов.
 
Як відомо, нардеп  від "Народного фронту" запропонував ввести кримінальну відповідальність за дії, спрямовані "на підрив авторитету держави та її органів влади".
 
Фракція "Народний фронт" не обговорювала цей закон , оскільки він є особистою ініціативою нардепа фракції "Народний фронт" Костянтина Матейченко, заявила народний депутат від фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар .
comments powered by HyperComments