Успіх в житті залежить від результату освітнього марафону: учені

Вівторок, 15 листопада 2016, 05:57
20 років тому всі йшли вчитися на економістів і юристів. У підсумку – отримали надлишок фахівців цього профілю на ринку.
Успіх в житті залежить від результату освітнього марафону: учені

Тисячі економістів, котрі зараховували себе до середнього класу, розгублені і задовольняються невеликим посібником від служби зайнятості. І це не фінал історії: банки масово закриваються, а снуючим відділенням приходить на зміну віртуальне обслуговування клієнтів – інтернет-банкінг.

Чергова українська криза відкрила очі співвітчизникам на очевидну світу тенденцію: отримана в молодості вища освіту – аж ніяк не гарантія безбідної старості. Так вважає директор з маркетингу одного з міжнародних кадрових порталів Ірина Брицька.

«Приготуйтеся до освітнього марафону. За життя доведеться освоїти не менше десятка професій, причому вчитися потрібно постійно і необов'язково в університетах. Бізнесу потрібні фахівці на стику спеціальностей - крос-функціональні співробітники. В якому вузі Навчають вони про права інтернет-реклами або правильному просуванню компанії в соцмережах? На жаль, поки що університети не готують «фахівців з Фейсбуку». Зате такі гарячі спеціальності можна освоїти на онлайн-курсах».

За дистанційною освітою - майбутнє. Не виходячи з дому, можна отримати принципово нові знання від кращих лекторів американських і британських вузів, а практичні та семінарські роботи частково замінюють обговоренням на форумі після лекції.

З якого курсу почати? Навіть якщо ви гуманітарій в десятому поколінні, зверніть увагу на програмування. IT в Україні, як і в усьому світі, розвивається дуже швидко і постійно відчуває дефіцит кадрів, мотивуючи співробітників високими зарплатами в валюті. Це утворення навчить працювати з великими масивами інформації і підтягне ваш рівень до освоєння наукових дисциплін - більшість видів робіт в майбутньому буде побудовано на комп'ютерних технологіях.

Та як би там не було, й українська освіта рано чи пізно прийде до того, що програмування стане базовим предметом ще в школі. Школярі Ізраїлю, Японії, Великобританії і окремих штатів США вже вчаться писати код і на старті виграють конкуренцію у всього світу.

comments powered by HyperComments