«Книжка-антидепресант», «історія про звільнення», «нормальний такий український комікс». Ірена Карпа презентує нову збірку «Піца «Гімалаї».

Марина Дем’янова  |  Понеділок, 9 квітня 2012, 10:02
Письменниця, співачка, телеведуча, щаслива мамця двох дітей – чого тільки не встигає ця непосидюча Карпа. 7 квітня вона завітала до Книгарні «Є», аби розказати про останній літературний доробок – книжку «Піца «Гімалаї».
«Книжка-антидепресант», «історія про звільнення», «нормальний такий український комікс». Ірена Карпа презентує нову збірку «Піца «Гімалаї».

Після короткого вступного слова –  автограф-сесія та фотографування дівчаток з епатажною улюбленицею.

«Хтось знайде тут історію кохання, хтось – якісь філософські речі,  рецепти пошуку себе, для когось – це історія звільнення» - так відгукується про своє друковане чадо письменниця. Карпа – за повалення режиму, за подолання «радянської безнадії», яка, на її думку, огортає українську сучасність. Сюжет «Піци» - вигаданий, але людей, сцени, деталі, описи локацій взято з життя. «Якісь моменти є настільки розкішними в дійсності, що я не бачу сенсу їх вигадувати... Я можу тільки це описати, зняти на якусь свою камеру, яка словами передає це читачеві, і читач може опинитися там, де була я» - говорить Карпа.

Нарікання на нецензурщину на сторінках книги її авторку турбують мало . Мовляв, «не нянєчка і не вихователька дитячого садка». На думку Карпи, дитині, яка візьме погортати «Піцу», достатньо пояснити: «Такі слова не вживаються у школі. Тобто, ти не можеш сказати: «Вчителько, ти уху їла», навіть якщо вона дійсно уху їла…».

«Піца «Гімалаї» - традиційна літературна Карпа. Все, за що її люблять і за що на неї «мають зуб». Українцям скандалістка радить єднатися і протистояти владі, яка на сьогодні «продовжує тебе й твоїх дітей мати – і зовсім не так мистецькі, як у порнофільмах».

 

 

comments powered by HyperComments