У Харкові відбувся концерт заслуженого артиста України Ігоря Богдана

Жанна Титаренко  |  Четвер, 24 травня 2012, 23:52
Відомий співак, представник української діаспори в Канаді Ігор Богдан на свято Вознесіння Господнього завітав до Харкова. Першу частину концертної програми Ігор Богдан присвятив Дню матері, другу – до Дня Героїв.
У Харкові відбувся концерт заслуженого артиста України Ігоря Богдана

До України Ігор Богдан приїхав на запрошення Львівського осередку товариства «Просвіта». Співак дуже давно мріяв побувати на східних теренах України і сьогодні ця мрія здійснилася.

Ігор Богдан завітав до Харкова разом із частиною музичного гурту «Галичани» Тарасом Тимошенком і Юрієм Мельником (зі Львова). Їх голоси дуже добре й органічно доповнювали сольний концерт Ігоря Богдана.

У словах пісень цього відомого виконавця прозвучала і подяка до Бога, і любов до матері, і боротьба за українську державність.

«Щось Бог бере, щось Бог дає, щоби в житті ти не зламався», - щиро підхоплював зал слова пісні, що виконував Ігор Богдан.

А до Дня Героїв Ігор Богдан заспівав ті пісні, що виконував у Львові напередодні проголошення Незалежності України наприкінці 1980-х років.

«Щороку на Новий рік ми з дружиною дивимося телебачення і засмучуємося – українська народна пісня, на жаль, не звучить», - поділився своїми враженнями з глядачами Ігор Богдан.

У свій час Ігор Богдан із Ігорем Білозіром були друзями. Ігор Білозір подарував декілька пісень для репертуару Ігоря Богдана. Одну з перших пісень «Неси течія…» він виконав сьогодні.

Харківці дуже добре сприймали Ігоря Богдана: підспівували, аплодували, дарували квіти і зовсім не хотіли відпускати виконавця зі сцени Харківської обласної філармонії, де, власне, і відбувався концерт.

Ігор Богдан, у свою чергу, теж не хотів покидати сцену. Він віддавав глядачам усе до останнього. А коли концертна програма наближалася до завершення, очі Ігоря Богдана стали сумними, і він щиро зізнався, що хотів би, принаймні на декілька днів, лишитися у Харкові.

На згадку про Харків шанувальники подарували Ігорю Богдану книгу харківської письменниці, громадської діячки Ніни Виноградської – поему «Голодомор».

Під час концертної програми також було зазначено, що головними спонсорами благодійного концерту є осередки Спілки Української Молоді в містах Калгарі та Монреаль (Канада), емігрантка Анна Кисіль та Клуб приватних підприємців. У Харкові в організації благодійного концерту допомагали парафіяни Свято-Дмитрівського храму Української Автокефальної Православної Церкви та представники різних проукраїнськи налаштованих партій.

comments powered by HyperComments