Відомий український письменник Сергій Жадан підтримав цілодобову акцію протесту на харківському Майдані Свободи

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 10 липня 2012, 04:42
На літературний вечір Сергія Жадана завітала ціла група українських поетів та харківський бард Микола Воловик. Олександр Ушкалов, Ігор Зарудний та інші письменники не лише вкотре продемонстрували красу і досконалість української мови, а й закликали до активного протесту проти нового мовного закону.
Відомий український письменник Сергій Жадан підтримав цілодобову акцію протесту на харківському Майдані Свободи

«Я впевнений, що серед харків’ян є багато російськомовних, які проти цього закону. Тут же насправді не йдеться про підтримку російської чи української мови. Йдеться про те, що цим законопроектом влада розколює суспільство, намагаючися, як 10 років тому, поділити Україну на Східну, Західну, україномовну, російськомовну, розколоти нас, роз’єднати, бо так їм найпростіше нами маніпулювати», - зазначив відомий харківський письменик Сергій Жадан.

Учасники акції також висловили своє обурення тим, що харківська влада поставила в нерівні умови тих, що протестують проти нового мовного закону і тих, що всіляко захищають цей закон.

"Нам не дають розгорнути намети. Ми збираємо підписи на захист української мови під відкритим сонцем. Зате збір підписів за, так би мовити, пригноблену в Харкові російську мову, - проводиться в наметах. Ми хотіли б бачити однакове ставлення влади до всіх учасників мовних акцій протесту", - зазначиа один з перших організаторів цілодобової акції протесту Дмитро Пилипець.

 

comments powered by HyperComments