У місті Харкові два озера перетворюються на мертві товщі сіро-зеленої рідини

Жанна Титаренко  |  Середа, 29 серпня 2012, 09:29
Неподалік кінцевої зупинки (вул. Власенко Жовтневого району м. Харкова) розташовані два озера. Останнім літом вони перетворилися на суцільну товщу сіро-зеленої смердючої рідини. Після цього, береги і водне плесо почали закидати сміттям.
У місті Харкові два озера перетворюються на мертві товщі сіро-зеленої рідини

«Я звертався до голови Жовтневої районної адміністрації Харківської міської ради Р. Веприцького. Мені дали відписку, що озера вже почистили. Подивіться як вони їх почистили», - скаржиться місцевий мешканець Роман.

«Раніше тут був пляж, відпочивали сім’ями. А зараз що?», - обурюються інші мешканці вул. Власенко.

Місцеві мешканці також підозрюють, що до забруднення озер причетні прилеглі заводи. З-за одного паркану виходять дві товстелезні труби, які ведуть прямо до водойми.

Деякі туби прокладені по дну одного з озер і в одному місці виступають на поверхню. Що виробляють прилеглі заводи місцеві мешканці не знають.

«Після того, як водні плеса цих двох озер набули сіро-зеленого кольору, сюди почали вивозити будівельне та інше сміття. А тепер уже розберися хто в чому винен… Хоча в одному озері ще б’є підземне джерело, і можливо, його таки ще можна врятувати», - з надією зазначила місцева мешканка Ольга.

 

comments powered by HyperComments