У «Єрмилов-Центр» дискутували про предмет сучасного мистецтва (ФОТО)

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 18 березня 2013, 14:52
Дискусія «Предмет сучасного мистецтва» відбулася 16 березня у «Єрмилов-Центр». Захід тривав більше двох годин, у ньому взяли участь близько 50 поціновувачів сучасного мистецтва, серед яких були і молодь, і люди старшого віку.
У «Єрмилов-Центр» дискутували про предмет сучасного мистецтва (ФОТО)

Серед учасників були Лідія Стародубцева, завідувач кафедри медіа-комунікацій Харківського національно університету ім. В. Н. Каразіна, Олег Коваль, мистецтвознавець, культуролог, семіотик, лінгвіст та інші експерти. Модерував розмову художник Андрій Пічахчі.

Разом з глядачами вони обговорювали, як же розуміти сучасне мистецтво, що є його предметом, суб’єктом і об’єктом, яка його мета, завдання та цілі.

Про сучасне мистецтво говорить Олег Коваль

Прикметно, що дискусія зібрала багато творчої молоді. Беручи до уваги суперечки, які виникали між слухачами та спеціалістами про те, чи потрібно шукати зміст у картинах, можна зробити висновок, що ніхто не потрапив сюди випадково.

Аня, студентка другого курсу Харківської академії дизайну та мистецтв, підтверджує, що до «Єрмилов-Центр» прийшли й інші студенти її навчального закладу.

Невже галереї відвідують тільки люди, професія яких пов’язана з мистецтвом? Дівчина вважає, що здебільшого так воно і є : «По телебаченню, по радіо про сучасне мистецтво, виставки майже не розповідають. Як же про це дізнатися? Звісно, для сучасних людей важливо заробити гроші на життя, їм не до мистецтва, але я вважаю, що мистецтво потрібно показувати загалу. Можливо, розвішувати по місту великі плакати з картинами або виставляти роботи художників на вулиці» Хоча Аня помітила тенденцію: молодше покоління цікавиться сучасним мистецтвом більше за старше. На її думку, цьому сприяють соціальні мережі.

Після дискусії учасники заходу роздивлялися картини, представлені в «Єрмилов-Центр», обговорювали та фотографували їх.


comments powered by HyperComments