«Гран-Прі Харків – 2013»: спортсмени семи країн з’їхалися позмагатися у стендовій стрільбі

Світлана Шкурай  |  Неділя, 12 травня 2013, 19:18
Перші міжнародні змагання зі стендової стрільби, які проходять у Харкові, «Гран-Прі Харків – 2013» відкрили 10 травня. В них беруть участь команди з семи країн: Білорусі, Італії, Словаччини, Казахстану, Словенії, Росії та України. Турнір проводиться на Спортивно-стрілковому стенді компанії «Сафарі – Україна» і включений до графіку офіційних змагань Федерації стрільби України.
«Гран-Прі Харків – 2013»: спортсмени семи країн з’їхалися позмагатися у стендовій стрільбі

Під час урочистого відкриття змагань перед шеренгою спортсменів з побажаннями успіхів виступили головний тренер збірної команди України зі стендової стрільби Микола Мільчев, головний суддя Віталій Грибовський та інші офіційні особи. Підняти прапор України та цих змагань запросили майстра спорту Вікторію Червякову, переможців Кубка України 2013 року Едуарда Циганенка і Вадима Денчика.

Після відкриття змагань відбулося жеребкування, і вже 11 травня почалася боротьба за перемогу. О 9 годині стартували кваліфікаційні змагання на траншейному та круглому стендах: чоловіки і юніори (75 мішеней), жінки і юніорки (75 мішеней і фінал).  12 травня продовжились кваліфікаційні змагання чоловіків і юніорів (50 мішеней) і фінал.

Стендова стрільба – дороге задоволення. За словами організаторів, одному учаснику програма плюс пристрілка коштує близько 500 гривень. Тому, хто любить цей вид спорту і хоче ним займатися, не завадить гарно підзаробити, влаштувати кар’єру, а потім і братися до стрільби.

Так зробив, наприклад, киянин Олександр Гончаров, який з 2007 року бере участь у змаганнях, серед яких  чемпіонат України, Європи, світу. Команда, до якої він входив, минулого року посіла п’яте місце в чемпіонаті Європи. Також Олександр був два рази чемпіоном України в командному заліку, і завойовував призові місця в особистому заліку. Займатися цим видом спорту почав у 16 років. Як і можна було очікувати, привів юнака у спорт батько-мисливець. Потім Олександр взявся робити кар’єру, через що зробив десятирічну перерву. «Якщо почав стріляти, вже не забудеш. Навіть уночі снилось (усміхається), як  я стріляю», - згадує спортсмен.  «Поки здоров’я буде, буду займатися цим видом спорту», - підсумовує  він.

Олександр Гончаров - в центрі

Харків’янка Вероніка Горовенко приїхала на змагання разом з батьком. Він теж боротиметься за перемогу. Про свій прихід у цей вид спорту дівчина розповідає:  «Це мої другі змагання. Коли мені було 13 років, я почала їздити на стенд, дивитися, а десь з минулого літа займаюся серйозно. Перші мої змагання були по Харківській області. У них брали участь спортсмени різного віку. Я була єдиною дівчиною-юніоркою, тому мене поставили змагатися з хлопцями. Тоді я посіла третє місце».

comments powered by HyperComments