Велетенський Гагарін став рекордсменом України

Ніна Жаровська  |  Неділя, 13 жовтня 2013, 14:22
Портрет космонавта у Харкові заввишки 13 поверхів отримав звання найбільшого графіті на житловому будинку в Україні. Окрім Гагаріна на будинках міста вже «живуть» Леонід Биков, Лев Ландау та велетенська лялька-мотанка.
Велетенський Гагарін став рекордсменом України
Графіті на 13-поверховому будинку представники Національного Реєстру Рекордів сьогодні визнали найбільшим в Україні. Загальна площа графіті перевищує 450 квадратних метрів. Щоб побити цей рекорд, художникам доведеться розмалювати будинок заввишки в 16, а то й навіть 24 поверхи.
 
Віталій Зорін, експерт Національного Реєстру Рекордів України: «Зазвичай рекорд треба побити не менше ніж на 5-10 відсотків від попереднього. Взагалі найбільше графіті в Україні знаходиться в Дарниці – це близько 800 квадратних метрів на нежитловому будинку. Попередній рекорд на житловому будинку було зареєстровано в Києві – це трохи менше 300 квадратних метрів».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Намалювали Гагаріна-велетня художники з об’єднання «Kailas-V» На всю роботу пішло три тижні та 500 балончиків сорока різних відтінків. У 13-поверхового Юрія Гагаріна вже є «близнюк» у Харкові – біля метро на тому ж таки проспекті 
 
Гагаріна. Графіті художники з арт-студії «Ку-2» намалювали ще влітку. 
 
 
«Масова мода» на малюнки на будинках Харкова прийшла навесні цього року. Під час фестивалю «Французька весна» французький мураліст (художник, що малює на стінах) Жюльєн Малан прикрасив лялькою-мотанкою чотириповерховий занедбаний будинок. 
 
 
Після цього керівники районів міста замовили портрети відомих харків’ян у місцевих графітчиків. Тоді студійці обєднання «Ку-2» зобразили на стінах будинків фізика Льва Ландау, актора Леоніда Бикова, співачку Клавдію Шульженко, льотчицю Валентину Гризодубову. Художники з «Kailas-V» намалювали також Героя Радянського Союзу Петра Набойченка.
 
comments powered by HyperComments