Харків’яни побили столичний рекорд з масового віджимання

Ніна Жаровська  |  Неділя, 13 жовтня 2013, 16:54
Понад сімсот студентів Харкова вийшли вранці на майдан Свободи в Харкові. Місцева молодь вирішила побити рекорд киян за кількістю людей, які віджимаються одночасно.
Харків’яни побили столичний рекорд з масового віджимання
Збори на майдані Свободи почалися об 11 ранку. За годину на найбільшій площі Європи учасники акції зі встановлення рекорду вишикуються в стрункі ряди. Експерт Національного Реєстру Рекордів підраховує – усього 723 людини стоїть в лавах майбутніх «рекордсменів». 
 
 
За командою організаторів молодь починає віджиматись. Взагалі вправу потрібно було виконати двадцять разів, проте харків’яни роблять «другий підхід» - ще на двадцять віджимань. 
 
 
 
Окрім студентів на площі віджимались діти. Наймолодша – п’ятирічна Капітоліна. Вона займається брейк-дансом більше року, там і навчилась віджиматись.
 
 
«Сьогодні у Харкові кількість учасників за списком – 725 чоловік, - нарешті підбиває підсумки Віталій Зорін, експерт Національного Реєстру Рекордів України. – Правда, правий фланг дещо філонив. Там 13 чоловік не віджимались взагалі. Ну, не знаю, може, двієчники?! Ще троє віджимались поза зоною підрахунку. Ось і вийшло, що фактична кількість учасників рекорда – 715 чоловік».
 
 
Найбільше рекордів України доводиться реєструвати влітку, за теплої погоди, розповідає Зорін. Щоб експерти Національного Реєстру Рекордів України зафіксували рекорд, треба зв’язатися зі спеціалістами через офіційний сайт організації - http://www.rekord.ua/. Впродовж двох днів комісія розглядає заяву від учасника. Так, щодня приходить 5-6 заяв. «Головне аби рекорд був унікальний, його можна було виміряти, і щоб його виконання потребувало значних зусиль», - каже Віталій Зорін. Взагалі за останній рік було зафіксовано близько 110 рекордів. Світові рекорди українці ставлять рідше. Останній – у 2012 році. Віталій Зорін, експерт Національного Реєстру Рекордів України: «Декілька разів нам вдавалось привозити експертів Книги рекордів Гінеса в Україну. Це були два світові рекорди – найдовший телемарафон новин, який провів тоді «5 канал». У них було два ведучих. Вони протримались у кадрі 52 години. Міжнародне правило – вони могли відволікатись на п’ять хвилин в годину, проте не щогодини вони це робили. А другий рекорд ректора Поплавського, як недивно, – у квітні минулого року. Він влаштував пісенний марафон, на двох сценах. Адже за правилами перерва між піснями має складати не більше 30 секунд. Там працювало дві групи, цілодобово. Марафон тривав 110 годин – це майже 5 діб. Було виконано понад 1800 пісень».
comments powered by HyperComments