«Гріхи та Заповіді» Олега Врагова у Workshop

Ольга Телипська  |  Вівторок, 15 жовтня 2013, 20:42
19 жовтня о арт-центрі Workshop відкривається виставка харківського фотохудожника Олега Врагова «Гріхи і Заповіді». Ми матимемо змогу побачити, як автор, завдяки використанню техніки фотоколажу, втілив своє бачення ангелів і демонів, чеснот і спокус.
«Гріхи та Заповіді» Олега Врагова у Workshop
 Олег Врагов веде діалог із добром та злом, і з соціумом, і з всесвітом, комбінуючи фрагменти і образи сучасності. Олег Ворогів у своїй передумові говорить: «Сім смертних гріхів», «десять заповідей» – як часто ми вживаємо ці словосполучення, не особливо заглиблюючись в їх первісний зміст. Колись саме біблійні постулати були основними орієнтирами на життєвому шляху людини, а сьогодні перетворилися на штампи, що дозволяють похизуватися ерудицією у світській бесіді. Навряд чи більшість з нас відразу згадає весь перелік смертних гріхів і духовних заповідей. А хотілося б, щоб люди більше думали про духовне».
 
Олег Врагов «Дружба» Олег Врагов «Архангел»
 
Фотохудожник впевнений, що за сутністю світ мало змінився за останні два тисячоліття – зовнішні декорації стали іншими, а радості та біди у людини залишилися колишніми.  «Возлюби…», «Не вбий», «Не вкради» та інші заповіді Божі як і раніше актуальні й універсальні», – вважає Олег Ворогів. Як саме автор трансформував вічні цінності у візуальну мову ХХI століття, можна побачити на відкритті виставки «Гріхи і Заповіді» 19 жовтня о 17.00 в арт - центрі Workshop (пр. Людвіга Свободи , 57). Вхід вільний.
comments powered by HyperComments